(VIDEO) 26. ožujka krajnji je rok za raspisivanje izbora za EU parlament. Očekujemo da će ih predsjednica RH raspisati oko tog datuma. Potom slijedi uobičajena procedura predaje i potvrđivanja lista te predizborna kampanja, a izbori će se održati 26. svibnja - kazao je novinarima glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uoči sastanka s proširenim Predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Uvjerljivo najjača stranka

Dodao je da će HDZ uvjerljivo pobijediti na njima, onako kako je pobijedio na i nedavnim izborima u Ličko-senjskoj županiji.

- Naš prvi cilj sada su izbori za Europski parlament. Izbori u LSŽ-u su pokazali da je HDZ uvjerljivo najjača stranka, bez obzira na pokušaje relativiziranja našeg uspjeha. Ondje za 15-postotnih poena bili bolji od drugog iza nas, a sasvim sam siguran da će sličan rezultat biti i na EU izborima. Nakon toga, započinjemo s pripremama za predsjedničke izbore. HDZ je jedina stranka koja može prebaciti 30 posto. Svi ostali imaju ozbiljnih unutarstranačkih problema, što će se sigurno vidjeti i na EU izborima.

Imamo i župana i gradonačelnika Splita!

Osvrnuo se i na uspjehe HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

- Splitsko-dalmatinski HDZ jedna je od najjačih naših županijskih organizacija. Ovdje imamo i župana i gradonačelnika Splita, a od 55 jedinica lokalne samouprave u njih 37 HDZ obnaša vlast.

Vezano za jučerašnje istupanje iz SDP-a saborskog zastupnika i bivšeg ministra zdravstva Siniše Varge, rekao je kako se ne bi želio miješati u SDP-ov unutarstranački život.

NEPRIHVATLJIVE SU RELATIVIZACIJE ZLOČINA I KOMUNISTIČKOG I USTAŠKOG REŽIMA!

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a ponovno se, na upit novinara, osvrnuo na komemoraciju u Bleiburgu, ali i Jasenovcu.

- Očekujem da će se ove godine održati zajednička komemoracija u Jasenovcu, a Hrvatski će sabor i dalje biti pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu. Ne mogu prihvatiti one koji opravdavaju masovne zločine komunističkog režima u poraću tvrdnjama da je to bila „razumljiva odmazda“. Nevjerojatno i apsolutno neprihvatljivo! Poraženi vojnici su zaslužili suđenje, a oni su ubijani bez suda. Radi se jednostavno o - zločinu. Kao država smo dužni komemorirati žrtve. Poručio bih i onima na ekstremnoj desnici, koji komemoraciju pokušavaju iskoristiti kako bi relativizirali zločine ustaškog režima, da je to također neprihvatljivo. I njih osuđujemo.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/doslo-je-vrijeme-da-jasno-kazemo-ne-svakom-ekstremizmu-i-onom-lijevom-i-onom-desnom

POSJET 14. ŽUPANIJSKOJ ORGANIZACIJI U SKLOPU IZBORNIH PRIPREMA

Čim ga je Predsjedništvo HDZ-a imenovalo za čelnika Izbornog stožera za izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik Jandroković odlučio je da do 15. travnja, u sklopu izbornih priprema, obiđe sve županijske organizacije naše stranke te ih upozna, prije službene kampanje, s našom izbornom strategijom, nacrtom programa i ključnim porukama.

HDZ u „izbornom modu“

Nakon što je već pohodio Osječko-baranjsku, Zagrebačku, Koprivničko-križevačku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku, Vukovarsko-srijemsku, Varaždinsku & Zadarsku županiju te Grad Zagreb, splitsko-dalmatinski HDZ 14. je županijska organizacija naše stranke koju je obišao Jandroković.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/u-zadarskoj-zupaniji-uvijek-uvjerljivo-pobjedujemo-siguran-sam-da-ce-i-eu-izbori