Nakon 2. kruga lokalnih izbora, naša je stranka - uglavnom samostalno nastupajući - u županiji koju vole nazivati „crvenim bastionom“ osvojila više čelnih mjesta u izvršnoj vlasti nego SDP. HDZ „drži“ čak 13 od ukupno 36 gradova i općina, dok SDP ima samo 10 (grado)načelnika. Davoru Bernardiću i Zlatku Komadini ostaje utjeha da si pribrajaju dva PGS-ova i dva HNS-ova načelnika kao „vlastite“ - sažetak je to analize novinarke Tihane Tomičić koja je objavljena u današnjem Novom listu.

Prenosimo izvadak iz članka s izjavom predsjednika primorsko-goranskog HDZ-a Olega Butkovića:

(…)

U županijskom HDZ-u jako su zadovoljni rezultatima koji su „zaplavili“ Primorsko-goransku županiju istočno od Rijeke - sada su na vlasti od Bakra i Kraljevice do Novoga Vinodolskog, uključujući i Općinu Vinodolsku koju su osvojili u nedjelju, kao što su i zadržali Vrbnik. A također očekuju i da će u Delnicama, primjerice, biti dijelom vladajuće većine.

U Hrvatskom primorju nema više SDP-a!

- To je veliki, veliki uspjeh za HDZ! S 11 smo broj (grado)načelnika povećali na 13, i još ćemo koalirati u nekoliko lokalnih jedinica u kojima ćemo imati predsjednike vijeća. Naravno, najviše me raduje što smo spojili sve od Bakra, preko Senja do Zadra, kompletan istok županije. Sva četiri grada u Hrvatskom primorju - Bakar, Kraljevicu, Crikvenicu i Novi - kao i Rab, dobili smo još u 1. krugu! Sve u svemu, ovo je odlično - komentirao je predsjednik županijskog HDZ-a (i nacionalni potpredsjednik naše stranke) Oleg Butković za Novi list.

Svi HDZ-ovi gradonačelnici i općinski načelnici u PGŽ-u

Bakar (Tomislav Klarić)

Crikvenica (Damir Rukavina)

Kraljevica (Dalibor Čandrlić)

Baška (Toni Juranić)

Mali Lošinj (Ana Kučić)

Novi Vinodolski (Velimir Piškulić)

Općina Vinodolska (Marijan Karlić)

Vrbnik (Dragan Zahija)

Rab (Nikola Grgurić)

Brod Moravice (Dragutin Crnković)

Lopar (Josip Borić)

Ravna Gora (Mišel Šćuka)

Skrad (Damir Grgurić)