Trijumf HDZ-a, debakl SDP-a! - tako bi se najbolje mogao opisati ishod konstituiranja 32 vijeća gradskih kotareva u Splitu. HDZ je - sam ili uz pomoć koalicijskih partnera - u čak 19 vijeća dobio predsjednika! A SDP samo i isključivo u jednom. Gradonačelnik Baldasar nije mogao dobiti „zvučniju“ pljusku Splićana - da ne radi u njihovom interesu i da je njegov diletantizam nepoželjan! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-98-sdp-45

Osvojene SDP-ove utvrde

Predsjednik gradskog HDZ-a Petar Škorić nije krio oduševljenje s premoći - sada već više puta potvrđenom - naše stranke u Splitu:

http://hdz.hr/vijest/eu/poruka-sdp-ovoj-vladi-dosta-vas-je

- Posebno smo zadovoljni jer smo osvojili vlast u nekadašnjim „SDP-ovim utvrdama“, kotarevima u kojima je SDP uvjerljivo pobjeđivao, poput Splita 3, Mertojaka, Bola, Žrnovnice i Spinuta. Pobjeda HDZ-a i partnera pravi je pokazatelj volje građana i zasićenosti nesposobnom gradskom upravom, koja je u svemu samo kopija Milanovićeve vlasti na državnoj razini.

Baldasarova ostavka?!

Škorić je nastavio:

- Gotovo nitko više ne želi koalirati sa SDP-om, a nakon ovakvog debakla vrijeme je da gradonačelnik najozbiljnije razmisli o ostavci i raspisivanju prijevremenih izbora. Jer Splićani su ga prozreli! Očekivali su gradonačelnika s vizijom, s projektima, a danas shvaćaju da su izigrani, vide samo nesposobnost, nerad, lažna obećanja... Split zaslužuje više i bolje!

Tablični prikaz predsjednika svih splitskih kotareva možete pogledati OVDJE.