Predsjednik međimurskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Darko Horvat reagirao je priopćenjem na najave iz Milanovićeve vlade o održavanju izbora tek u 2016, odnosno na kukavičko tajenje datuma. Prenosimo ključne poruke iz priopćenja, a međunaslovi su urednički: 

Afere i ministri na određeno vrijeme

Koliko je ozbiljno premijer Zoran Milanović pristupio formiranju svoje vlade - koja se prema svim anketama može nazvati bivšom - govori činjenica da ju je napustilo, svojevoljno ili pod pritiskom javnosti, devet ministara! A sudeći prema razvoju događaja - vjerojatno ni to nije krajnja brojka! Upravo ovo najbolje govori o njenoj i „kvaliteti“ i „vjerodostojnosti“!

Zar su uspjeh - visoki porezi?

Gospođo Pusić, neću podsjećati koliko su Međimurci u mandatu Milanovićeve vlade kroz poreze ili parafiskalne namete izdvojili u državni proračun, a koliko im je od toga vraćeno kroz laži „ravnomjernog regionalnog razvoja“. O tome možete uz kavu porazgovarati s aktualnim međimurskim županom - ako nije prošlo vrijeme kad ste zajedno ispijali kave i ljudima oko sebe davali hrpe lažnih obećanja. Od silnih obećanja koja je svaki tjedan župan Posavec iz Zagreba nosio u Međimurje - niti jedno se nije ispunilo! Već šest mjeseci narod uvjeravate da „živi bolje nego prije tri godine“! Sami ste rekli da „znate bolje“, da „časno i pošteno“ ljudi iz vaših redova znaju obavljati posao… Ali, eto, potkrale su im se „ljudske pogreške“ - pa danas (ali, samo neki!) odgovaraju pred mjerodavnim državnim institucijama.

Neka narod odluči

Poštovana prva potpredsjednica Vlade, priželjkivali ste i najavljivali izbore u listopadu, no morali ste se pomiriti sa željom svog premijera - a njegova je da izbori budu iduće godine! Da agonija potraje koliko je to „zakonski“ dozvoljeno jer, kao što Milanović kaže, neozbiljno je prema narodu koji ga je izabrao prekinuti „mandat na koji je izabran“. Objavite konačno datum izbora i pustite narodu da probere ozbiljne od neozbiljnih!