Vlast je za nas služenje građanima, a ne podjela plijena. Upravo iz tog razloga želimo nastaviti naš pobjednički niz s domoljubnom koalicijom i bez ikakvih uvjeta podržavamo Ivu Žinića u 2. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana! - istaknuo je jučer u Sisku glavni tajnik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Pero Ćorić nakon sjednice Županijskog vijeća svoje stranke. I zaključio:

- U koaliciji s HDZ-om trijumfirali smo na dvama euroizborima i u Gradu Vukovaru, pobjednički niz nastavit ćemo u Sisačko-moslavačkoj županiji, a sve je to predigra za predsjedničke izbore, na kojima će slaviti Kolinda Grabar Kitarović, te za one parlamentarne, na kojima će domoljubna koalicija u cijelosti preuzeti odgovornost za vođenje države!

Potpora i nezavisnog Dadovića

U 1. krugu izbora za sisačko-moslavačkog župana, u nedjelju 12. listopada, kandidatu koalicije HDZ-HSS-BUZ Ivi Žiniću nedostajalo je tek šeststotinjak glasova do apsolutne pobjede (48,43% - 19.729 glasova). S petnaestak posto razlike premoćno je pobijedio svoga glavnog takmaca Davorka Vidovića, kandidata notorne Marine Lovrić Merzel i njezinog SDP-a (33,81% - 13.772 glasova). 

Kandidat HSP-a AS Veljko Novak osvojio je pak 4,12% (1.679 glasova). U 2. krugu - što će se danas službeno objaviti - Žinića će podržati i nezavisni Ivica Dadović (4,60% - 1.875 glasova). 

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-sisacko-moslavackoj-zupaniji 

Kraj agonije zvane SDP!

S obzirom na gornje brojke i raspoloženje naroda kojem je dosta agonije zvane SDP, uopće ne sumnjamo da će se nakon „pripetavanja“ 26. listopada i Sisačko-moslavačka županija vratiti plavoj boji i da će Žinić postati 13. župan (od njih ukupno 21) iz redova ili samog HDZ-a ili naših koalicijskih partnera! 

Žinić je tako, kao budući župan, s govornice i bio posebno pozdravljen u Požegi 14. listopada - na susretu HDZ-ovih župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Na tom je velikom skupu slušao izlaganja i raspravljao o problemima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave - sve kako bi nakon pobjede iduće nedjelje što spremniji krenuo u obnovu Sisačko-moslavačke županije. Županije koju su kriminalom i korupcijom rastočili te neznanjem gospodarski uništili bivša županica i njezin SDP.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-protiv-ukidanja-zupanija 

Ukidanje izmišljenih savjetnika!

Razgovarajući u Požegi s predsjednikom Tomislavom Karamarkom te mnogobrojnim HDZ-ovim županima, gradonačelnicima i općinskih načelnicima (naša stranka ima vlast u čak 46 posto jedinica lokalne i područne samouprave), Žinić je zahvalio svima na iskazanoj podršci: 

- Iznimna mi je čast što me je stranka kandidirala. Obećavam da ću nakon pobjede 26. listopada opravdati povjerenje građana. Zasukat ću rukave, primiti se posla, i pokrenuti gospodarski oporavak svoje županije! Moj prvi potez kao župana, što sam već više puta najavio, bit će ukidanje izmišljenih savjetnika koje su građani Sisačko-moslavačke županije godišnje plaćali oko 1,6 milijuna kuna kako bi si gospođa Lovrić Merzel kupila podršku i osigurala većinu! Ušteđeni novac uložit ću u zapošljavanje!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dosta-je-sdp-ova-nerada-kriminala...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pomest-cemo-sdp-ov-kriminal-ukinu...