Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović sve je usamljeniji, čini se, u upropaštavanju Lijepe naše! Što najbolje pokazuju nedavni „događaji“ u partijskim ograncima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon što SDP na mjesnim izborima u Nuštru nije uspio sastaviti liste, taj će debakl ove nedjelje (10. svibnja) „reprizirati“ i u Županji i u Nijemcima! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-i-u-nustru-hdz-sdp-110

Nitko imalo pristojan, naime, više ne želi imati veze s Milanovićem - da se njegovo ime dovodi u bilo koji kontekst s bahatim i diletantskim premijerom!  

SDP-u nije stalo do Slavonije!

No lako za to što su vukovarsko-srijemski SDP-ovci okrenuli leđa svome arogantnom šefu, problem je što su s takvim postupkom okrenuli leđa i vlastitim sugrađanima! „Neobičnu situaciju“ komentirao je predsjednik županjskog HDZ-a (i gradonačelnik) Davor Miličević:

- Mi smo odgovorna politička stranka i izlazimo na izbore, a isto bismo učinili i da smo opozicija u našem gradu. A to što ostale stranke na izborima ne žele sudjelovati, njihovo je pravo! Ali i još jedan dokaz njihove brige za građane Županje.

Što je „pišljivih“ 50.000 kuna!

To gora je po SDP činjenica da će izbori za vijeća mjesnih odbora u Županji - koja se prema zakonu moraju provesti - građane koštati oko 50.000 kuna! No zašto bi se partija zamarala takvom „sitnicom“ kada se već ne zamara, primjerice, Zmajlovićevim Zagrebtowerom?!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zmajloviceva-ostavka-pitanje-moral...

Dodajmo da u Županji HDZ izlazi na izbore za sva tri mjesna odbora, dok se HDSSB natječe samo u - jednom!

Neodgovornost spram sugrađana

Stanovnici osam sela u Općini Nijemci - Banovci, Lipovac, Apševci, Podgrađe, Donje Novo Selo, Nijemci, Đeletovci i Vinkovački Banovci - u nedjelju će moći zaokružiti samo HDZ-ovu listu. Jer SDP i njegova koalicija, kao što smo rekli, nisu uspjeli naći dovoljno kandidata u toj općini s oko 5000 stanovnika. 

SDP-ovu neodgovornost prema građanima komentirao je načelnik Ivica Klem:

- Shvaćam da ne žele da ih se veže uz posrnulog Milanovića, no čini mi se da je još jedan razlog zacementirao njihovu odluku da ne iziđu na izbore. Vijećnici u našim odborima ne primaju naknade, radi se o čistom volonterizmu i želji da se pomogne svom mjestu. No to SDP-ovcima izgleda nije dovoljno atraktivno...