U Domu kulture u Budinščini (Krapinsko-zagorska županija) svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u toj općini na jugoistočnim obroncima gore Ivanščice. 

Mnogobrojnim članovima i simpatizerima obratili su se prvi čovjek županijskog HDZ-a Žarko Tušek i predsjednik općinskog HDZ-a (i načelnik Općine Budinščina) Radovan Hercigonja. Prenosimo njihove ključne poruke:

TUŠEK: Povijesna postignuća HDZ-a!

Svima od srca čestitam na uzastopnim pobjedama HDZ-a u Budinščini, pogotovo na nedavnom trijumfu na izborima za predsjednicu RH. Možemo biti sretni i ponosni što smo dio najveće političke obitelji u hrvatskoj povijesti. Naša stranačka organizacija u Budinščini jedna je od najboljih na području Krapinsko-zagorske županije. A što se vidi i u uzornom upravljanju ovom općinom. 

Novi egzodus 

Zbog nesposobnosti SDP-ove vlasti na državnoj i županijskoj razini svakodnevno se susrećemo s nizom problema. U tri godine iselilo se više od 100.000 Hrvata koji su bili prisiljeni svoju egzistenciju osigurati izvan Domovine. Među njima su i mnogi Zagorci! Nedopustivo! 

HERCIGONJA: Briga za svakog pojedinca!

I nakon četvrt stoljeća HDZ je najveća stranka u državi, što najbolje potvrđuju pobjede na svim izborima. Rad općinskog HDZ-a u Budinščini temelji se na razumijevanju malog čovjeka, pomoći potrebitima, razvoju mjesta te brizi za mlade. Građani to prepoznaju - zato i nižemo pobjedu za pobjedom!