Dubrovnik. Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković dao je jučer na središnjem predizbornom skupu naše stranke u hotelu Valamar Lacroma snažnu potporu kandidatkinjama i kandidatima naše stranke - kako u Gradu Dubrovniku, tako i u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U dupkom ispunjenoj dvorani - uz brojne stranačke i nacionalne zastave - okupili su se naši članovi i simpatizeri na pobjedničkom putu na lokalnim izborima. Skupu su prisustvovali i predstavnici koalicijskih partnera HSLS-a, HSU-a i HSP-a AS.

Vrijeme je razotkrivanja

Mnogobrojnim okupljenima se u govoru obratio predsjednik Plenković, istaknuvši decidirano kako je Dubrovačko-neretvanska županija jednako važna kao i sve druge županije.

Osvrnuo se i na razrješenje Mostovih ministara te naglasio kako ne dopušta zamjenu teza te bacanje krivice na HDZ - jer je to bio prijelomni trenutak razotkrivanja u kojemu je Most odabrao opozicijski SDP.

- Odabrali su SDP i ja sam napravio ono što bi napravio svaki drugi predsjednik Vlade, menadžer pa čak i svaki sportski trener. Ili jesi ili nisi - nema treće varijante. Prekid suradnje s HDZ-om izazvao je sam Most, a ne obrnuto.

Izvrsni i uspješni

Izdvojio je da će pobjednički tim - predvođen sadašnjim i budućim županom Nikolom Dobroslavićem - biti izvrstan i uspješan.

- Projekti koje imate za povezivanje s ostatkom RH bit će prioritet ne samo vama, nego i nama. Razvijat ćemo ovdje poljoprivredu i turizam, kao i sve ostale važne grane. Dokazali ste da možete preuzeti odgovornost.

Stranka koja gradi

Dodao je da je HDZ stranka koja gradi, dok, s druge strane u Europi i Hrvatskoj postoji trend protestnih stranaka, koje su protiv svega što je bilo prije.

- Trezven birač će dobro razmisliti tko mu jamči rušenje, a tko stabilnost i rast. Birači moraju razmisliti, kad se razgrne medijski kaos, a ponekad i govor mržnje na Internetu, koga birati. Tu nema puno razmišljanja. Mi smo 11. rujna pružili ruku Mostu jer smo htjeli etički čistu situaciju, imali smo 91 potpis, više nego što nam je trebalo. Ne dopuštam zamjenu teza da smo mi destabilizirali Vladu. To je napravio Most.

Racionalno rješenje za Agrokor

Vezano za odgovornost koju je pokazala Vlada RH u stabilizaciji stanja u Agrokoru, kazao je da je pronađeno racionalno rješenje.

- Mi ne štitimo niti kriminal ili jednu osobu. To je besmisleno i ne može proći. Mi u Vladi smo mogli reći da Agrokor pođe u stečaj i reći pa što bude s radnim mjestima i OPG-ovima. Mogli smo ga nacionalizirati i natovariti novi javni dug. Našli smo racionalno rješenje iza kojeg su stali svi akteri te priče. HDZ ima snage za upravljanje jednim jakim financijskim pitanjem, ima kontakte u EU da redove na granicama smanji u kratkom roku. Nama 70 posto gostiju dolazi automobilom. Mi smo tu da rješavamo probleme.

Pobjeda!

Predsjednik Plenković govor je zaključio riječima kako su u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji najveća očekivanja te očekuje maksimalan angažman svih i pobjedu 21. svibnja na lokalnim izborima.

Bačić: Velika pobjeda bit će veliki vjetar u leđa da nakon izbora idemo u dopunu Vlade!

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a (predsjednik našeg saborskog Kluba zastupnika) Branko Bačić najavio je pobjedu stranke na županijskoj razini, ali i u gradu Dubrovniku. Kazao je kako iz gradonačelničkog kandidata Mata Frankovića stoji sjajna Gradska organizacija te Mladež HDZ-a.

- HDZ i Nikola Dobroslavić posljednjih osam godina vodili su županiju bez ijedne jedine afere. Na izborima 21. svibnja ne biramo samo ljude nego određujemo i dajemo podršku Andreju Plenkoviću. Velika pobjeda bit će veliki vjetar u leđa da nakon izbora idemo u dopunu Vlade. Moramo i o tome razmišljati, o toj dimenziji lokalnih izbora.

Dobroslavić: Nastavlja se projekt izgradnje Pelješkog mosta - ponajbolja smo županija u korištenju EU  fondova!

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić kazao je kako je Dubrovačko-neretvanska županija utvrda HDZ-a.

- Iza sebe imamo osam godina uspješnog mandata. Uvjereni smo u pobjedu, prije svega jer smo se prema ljudima odnosili pošteno, smo ispunjavali izborne programe, radili na ključnim projektima u županiji. Nastavlja se projekt izgradnje Pelješkog mosta - ponajbolja smo županija u korištenju fondova Europske unije. Radit ćemo na daljnjem prometnom povezivanju županije. Pobijedit ćemo i u Metkoviću i to će biti kraj Mosta. Oni su minirali dvije Vlade, igraju se sa stabilnošću i sigurnošću ove države, a rezultati na izborima će im biti račun na kraju.

Franković: Vodimo isključivo pozitivnu kampanju, a Vlahušić i Grmoja spuštaju se na najnižu razinu!

Budući gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković poručio je kako uopće ne sumnja u pobjedu na izborima.

- Kad pogledam ovu dvoranu, onda znam - pobjeda je sigurna! Mi se oslanjamo na snagu, na tim, na zajednički rad. Vodimo isključivo pozitivnu kampanju, a Vlahušić i Grmoja spuštaju se na najnižu razinu. Razvoj grada Dubrovnika, to trebamo čuti od političkih oponenata, treba riješiti ključne probleme grada kao što su vodoopskrba, kanalizacijski sustav, treba poticati stanogradnju za naše mlade i to po posebnom dubrovačkom modelu. Imamo povijesnu priliku odabrati spremne i sposobne graditelje budućnosti kako bi riješili probleme grada Dubrovnika.

HRASNO - 40. OBLJETNICA SVETIŠTA KRALJICE MIRA

Uoči jučerašnjeg posjeta hrvatskom jugu, predsjednik Plenković je u bosanskohercegovačkom Hrasnu u svetištu Kraljice mira sudjelovao - u povodu obilježavanja 40. obljetnice osnutka - u procesiji i svečanoj misi. Misno slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić.