Nakon što je jučer pohodio Varaždin, Krapinu i Prelog, predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković danas je u posjetu Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji. Nakon što je 19. listopada preuzeo dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Plenković je u vrlo kratkom roku posjetio desetak hrvatskih županija kako bi se osobno upoznao s njihovim problemima i potrebama, kao i s projektima na županijskoj, ali i gradskoj razini.

Susret s Kolićem i Milinovićem

Premijer Plenković prvo se u Gospiću - u županijskom sjedištu - susreo s ličko-senjskim županom Milanom Kolićem te predsjednikom Županijske skupštine Ličko-senjske županije (i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a) dr. Darkom Milinovićem.

Ističući da se radi o obilasku svih hrvatskih županija u ranoj fazi mandata, predsjednik Plenković kazao je da je ovo 12. županija koju je posjetio s namjerom da iz prve ruke čuje koji su prioriteti i glavne zadaće rada na županijskim i gradskim razinama te o čemu bi Vlada trebala voditi računa.

Drago mi je bilo čuti izvrsne rezultate koje je Ličko-senjska županija postigla ove godine u turizmu - naglasio je predsjednik Plenković.

Prioriteti za razvoj gospodarstva

Dodao je da je ovo ohrabrujući podatak - jako važan za ovu županiju, teritorijalno najveću u Hrvatskoj.

- Razgovarali smo i o prioritetima kada je riječ o prometnoj povezanosti i energetskim pitanjima i, naravno, kada je riječ o činjenici da je ovdje tzv. brdsko-planinsko područje. Vlada će o tim dijelovima Hrvatske, putem indeksa razvijenosti i nizom drugih mjera koje se tiču ravnomjernog regionalnog razvoja, posebno voditi računa.

Svi će ministri u Vladi biti pripravni pomoći projekte koje županija stavlja u fokus svog rada - zaključio je Plenković.

Poljoprivreda, drvna industrija i turizam

Župan Milan Kolić izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade te izdvojio da je podcrtano nekoliko važnih projekata, koji su na tragu onog što je naša studija o razvoju pokazala u pogledu smjera kojim Ličko-senjska županija treba ići.

To je prije svega razvoj poljoprivrede, drvne industrije i turizma - zaključio je župan Kolić.

RADNI SASTANAK SA ŽUPANIJSKIM ODBOROM HDZ-a

Nakon susreta sa županom, predsjednik Plenković je u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Ličko-senjske županije.

Uvodno slovo održao je predsjednik ličko-senjskog (županijskog) HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke dr. Darko Milinović. Istaknuo je izvanredne ne samo izborne rezultate, nego i stranačke i međuljudske odnose kako u samom Županijskom odboru, tako i u svim gradskim i općinskim organizacijama.

Po pobjedu u Otočcu i Novalji!

Milinović je izdvojio prioritete za lokalne izbore: povratak HDZ-a na kormilo gradova Otočca i Novalje! Izrazio je, nadalje, uvjerenje da će ponoviti odličan rezultat s prethodnih lokalnih izbora.

Predsjednik Plenković zahvalio se Milinoviću na riječima dobrodošlice i pohvalio političku stabilnost HDZ-a Ličko-senjske županije, naglasivši da mu je izuzetno drago prisustvovati sjednici Županijskog odbora koji uvijek postiže najbolje izborne rezultate.

PLENKOVIĆ: HDZ je stožerna snaga u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj!

Nakon sastanka, predsjednik Plenković odgovarao je na pitanja brojnih okupljenih novinara. Upitan o političkoj situaciji u Ličko-senjskoj županiji i radu ŽO HDZ-a, Plenković je rekao da je ovo bila odlična prigoda za nastavak inače redovnih dijaloga između Središnjice HDZ-a i županijske organizacije.

- HDZ je ovdje vrlo snažan i ovo je prigoda da se zahvalim svim stranačkim kolegama na čelu s dr. Milinovićem na odličnim rezultatima na izborima 11. rujna. HDZ i birači su u ovoj županiji dali veliki doprinos uvjerljivoj pobjedi HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici, dakle, i ukupnoj pobjedi HDZ-a na nacionalnoj razini. To je dokaz da se ovdje puno radi, a i rezultati to potvrđuju. Razmotrili smo danas prioritete Vlade - od porezne reforme do proračuna koji ćemo donijeti sljedećeg tjedna. Potom i prioritetna pitanja vezana uz gospodarstvo, prava hrvatskih branitelja, ravnomjeran regionalni  razvoj, poljoprivredu…

Pobjednička stranka

Predsjednik Plenković kazao je da očekuje da će naša stranka i u ovoj županiji imati odlične rezultate na lokalnim izborima 2017. godine.

- Razgovarali smo i o pripremama za predstojeće lokalne izbore. Očekujem kvalitetan dogovor i - kao i  uvijek! - odlične rezultate Županijskog odbora i svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a. Slijedi određivanje kandidata na listama i jedna snažna, stožerna kampanja koja će potvrditi kvalitetu i odgovornu i vodeću ulogu HDZ-a na području Ličko-senjske županije.