U sklopu obilaska županijskih organizacija HDZ-a uoči izbora za Europski parlament, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković stigao je i u - Ilok. U Vukovarsko-srijemsku županiju.

„Mi ostajemo“

No kako je i sam napomenuo uoči sjednice Županijskog odbora HDZ-a (u proširenom sastavu), došao je na istok Hrvatske s dvostrukom zadaćom:

- Osim kako bih članice i članove ŽO-a upoznao s nacrtom HDZ-ova programa, strategijom i ključnim porukama za euroizbore, stigao sam i kako bih pružio snažnu potporu kandidatima s liste HDZ-HSLS za nedjeljne prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Iloka. Očekujemo jako dobar rezultat jer na listi imamo dosta mladih ljudi koji žele ostati u Iloku, ovdje raditi i stvarati egzistenciju!

Smiriti strasti & započeti dijalog

Na upit novinara komentirao je dolazak policije u redakciju radi legitimiranja novinarke portala net.hr Đurđice Klancir:

- Nužno je smiriti strasti i započeti dijalog jer očito dosta toga smeta novinarskoj struci, a smeta i osobama koje podnose tužbe protiv medija i novinara jer se osjećaju oklevetano i osramoćeno. Razmišljam da možda u Saboru organiziramo okrugli stol na temu položaja medija u društvu i odnosu društva prema medijima kako bismo definirali koji su to točno problemi te mogli sinergijski djelovati radi smanjenja tenzija.

Dodao je da je uvjeren da je i političarima, i novinarima, i medijima u interesu da Hrvatska ide dalje.

Stabilna većina do redovitih parlamentarnih izbora

Na pitanje je li vladajuća koalicija stabilna s obzirom na zadnje istupe Milorada Pupovca, Jandroković je odgovorio potvrdno:

- Tako će i ostati sve do redovitih parlamentarnih izbora.

Ako je itko na terenu, onda smo to mi!

Odbacio je medijske tvrdnje da je Vlada „izvršila desant“ na Ličko-senjsku županiju pred nedjeljne prijevremene izbore za Županijsku Skupštinu:

- Ministri iz naše Vlade i najviši državni dužnosnici imaju česte i izvrsne kontakte s načelnicima općina, gradonačelnicima i županima. I u ovo predizborno vrijeme samo su nastavili sa svojim aktivnostima, a to će činiti i nakon izbora. Nijedna Vlada dosad nije bila toliko posvećena terenu i ravnomjernom regionalnom razvoju Lijepe Naše. Bilo bi neobičnije da su ministri zatvoreni u svojim uredima i da ne izlaze vani.

POSJET 10. ŽUPANIJSKOJ ORGANIZACIJI U SKLOPU IZBORNIH PRIPREMA

Čim ga je Predsjedništvo HDZ-a imenovalo za čelnika Izbornog stožera za izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik Jandroković odlučio je da do 15. travnja, u sklopu izbornih priprema, obiđe sve županijske organizacije naše stranke te ih upozna, prije službene kampanje, s našom izbornom strategijom, nacrtom programa i ključnim porukama.

HDZ u „izbornom modu“

Nakon što je već pohodio Osječko-baranjsku, Zagrebačku, Koprivničko-križevačku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju, vukovarsko-srijemski HDZ 10. je županijska organizacija naše stranke koju je obišao Jandroković.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-siska-uoci-pobjede-na-eu-izborima-kao-ozbiljna-stranka-obilazimo-zupanije-jer-ne

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nijedna-vlada-kao-ova-nasa-nije-toliko-...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-u-bjelovaru-i-bbz-u-potvrdit-cemo-da-je-hdz-najjaca-pobjednicka-stranka

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-pozege-siguran-sam-da-ce-nase-ozbilj...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-gospica-imamo-jasnu-viziju-nastav...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-sibenika-oporba-je-jalova-i-slaba-eu...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-krizevaca-kao-ozbiljna-stranka-ozbil...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-iz-velike-gorice-hdz-prelazi-u-izborni-mod-osnivamo-stozere-po

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nijedna-vlada-dosad-nije-toliko-brinula-o-slavoniji-88-mlrd-kuna-ulazemo-u