HDZ će kao najorganiziranija i u ovom trenutku jedina ozbiljna politička stranka ponuditi pobjedničku listu za izbore za Europski parlament! - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na sastanku s proširenim Predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije.

- Želimo osvojiti pet mandata, ali ćemo se boriti i za više od pet! Od naših se EU zastupnika očekuje da čvrsto brane interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu, a takve ljude upravo HDZ ima! Ponudit ćemo najkvalitetnije pojedince koji poznaju europske procedure i odlično govore strane jezike, a kampanja će nam biti pozitivna, koncentrirana na teme koje su hrvatskim građanima važne.

Sigurni u pobjedu

Obraćajući se županijskom vodstvu naše stranke Jandroković je izdvojio da je upravo karlovački HDZ jedna od naših najsnažnijih organizacija - koja uvijek postiže dobre izborne rezultate. Dodao je da je i ovaj put siguran u njihovu uvjerljivu pobjedu, kao i u pobjedu na nacionalnoj razini.

Potvrdio je da će odluku o sastavu kandidacijske liste HDZ donijeti idućih dana.

- Predsjednica RH raspisat će izbore 26. ožujka, a liste će trebati predati do 8 ili 9. travnja. Za sastavljanje listi još ima vremena. Sve naše županijske organizacije mogle su predložiti i još predlažu kandidatkinje i kandidate, a među njima ćemo izabrati one najbolje. HDZ je najveća, dobro organizirana stranka. Kada god imamo izbore, bilo da su lokalni, parlamentarni, predsjednički ili europski, mi se dobro pripremimo i organiziramo, a članstvo zna svoje stranačke obaveze.

POSJET 16. ŽUPANIJSKOJ ORGANIZACIJI U SKLOPU IZBORNIH PRIPREMA

Čim ga je Predsjedništvo HDZ-a imenovalo za čelnika Izbornog stožera za izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik Jandroković odlučio je da do 15. travnja, u sklopu izbornih priprema, obiđe sve županijske organizacije naše stranke te ih upozna, prije službene kampanje, s našom izbornom strategijom, nacrtom programa i ključnim porukama.

HDZ u „izbornom modu“

Nakon što je već pohodio Osječko-baranjsku, Zagrebačku, Koprivničko-križevačku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku, Vukovarsko-srijemsku, Varaždinsku, Zadarsku, Splitsko-dalmatinsku & Dubrovačko-neretvansku županiju te Grad Zagreb, karlovački HDZ 16. je županijska organizacija naše stranke koju je obišao Jandroković.