Andrija Fabris, naš kandidat za gradonačelnika Korčule, dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju skupa s protukandidatom SDP-ovcem Francijem Stenekom. Među inim, u paralelnom je intervjuu govorio o SDP-ovu pogodovanju privatnim interesima u Korčuli, prvim potezima koje će povući kao novi gradonačelnik, programima poticanja malih i srednjih poduzetnika te obrtnika koje nudi sugrađanima...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-korcule-idemo-po-pobjedu

Program plus

Čvrsto uvjeren u pobjedu u drugom krugu izbora, Fabris je naglasio da razumije Korčulu bolje od Steneka te da će svoja radna iskustva znati iskoristiti u svrhu gospodarskog napretka Grada. 

Slobodna Dalmacija navodi pet ključnih točaka HDZ-ova izbornoga programa pod nazivom „Program plus“: revitalizacija i uređenje stare gradske jezgre, povećanje financijskih sredstava i ovlasti svim mjesnim odborima i gradskim kotarevima, ulaganje u malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, dostizanje visokih ekoloških i komunalnih standarda, poticanje mladih ZA bolju budućnost grada.

Prenosimo Fabrisove ključne poruke iz intervjua:

Stopljen s rodnim gradom

Rođen sam u Korčuli, cijeli život sam vezan uz grad, nema te udruge u kojoj nisam bio. Bio sam kralj u moreški, član Bratovštine sv. Roka, dopredsjednik Korčulanskoga plivačkog kluba (KPK), pjevao u crkvenom zboru... Nakon deset godina školovanja izvan Korčule, vratio sam se i sad već dvadeset godina imam svoj obrt. U svakom slučaju, bolje razumijem svoj grad od Steneka.

SDP - Samo Privatni Dealovi

SDP je bio na vlasti dvanaest godina i iskazao veliku nebrigu za Grad Korčulu. Ponajprije za mlade. Dok u Blatu imaju poticanu stanogradnju, ovdje nema - ništa. Trima izmjenama prostornog plana bivša je SDP-ova uprava pogodovala privatnim interesima. Izgrađeni su veliki trgovački centri, ali gdje su stanovi za mlade, vrtići, škole? 

Digitalizacija 

Došao sam u Gradsko vijeće kao oporbeni vijećnik prije šest godina i tada smo se bili odrekli naknade. A kad smo izračunali koliko se trošilo papira za sjednice, više od pola milijuna kuna godišnje, vidjeli smo da je to nepotreban trošak, pa smo vijećnicima kupili laptope. 

Prvi potezi

Kad dođem na vlast, prvo ću predloži reviziju svih investicija, nabavki i ugovora. Moj će se zamjenik odreći plaće. Evo, ovo je sukus priče. Kad je Stenek prošli put izgubio izbore, cijeli se sustav urušio jer je postavljen tako da kad padne jedan čovjek, pada sve! Ja sam obrtnik i jamčim da ću gradskom imovinom upravljati u maniri dobroga gospodara. Naučio sam raditi u tvrtki, a Stenek nije - on ne zna voditi velike sustave.

KARAMARKO DANAS U KORČULI & DUBROVNIKU

Dodajmo da će predsjednik Tomislav Karamarko danas pohoditi Grad Korčulu i u 16:00 sati sudjelovati na središnjemu predizbornom skupu HDZ-ove koalicije (Dom kulture Korčula, Obala korčulanskih brodograditelja bb) uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika u nedjelju 22. ožujka.

Predsjednik Karamarko potom će se uputiti na predizborni skup u Dubrovniku (Grand Hotel Park, Šetalište kralja Zvonimira 39), koji počinje u 19:30 sati.

O oba ćemo događaja izvijestiti na našem webu.