Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković danas je među brojnim gradovima i općinama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kasno poslijepodne posjetio Krapinu. Dao je snažnu potporu kandidatu za krapinsko-zagorskog župana Dragutinu Ranogajcu i kandidatu za krapinskog gradonačelnika (i aktualnom gradonačelniku) Zoranu Greguroviću.

Valja napomenuti da uglednog obrtnika i predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca na njegovu pobjedničkom putu za župana podupire koalicija HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSP-a AS.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/krapina-snazna-potpora-buducem-zupanu-r...

Partnerstvo s lokalnim jedinicama

Predsjednik Plenković je u izjavi brojnim okupljenim medijima poručio kako je uvjeren da će na lokalnim izborima većina birača u Hrvatskom zagorju dati potporu kandidatima koje podržava ili jesu iz Hrvatske demokratske zajednice.

- Brojni obrtnici, ali i srednji i mali poduzetnici, hrvatsko gospodarstvo čine izvozno orijentiranim i konkurentnim na europskom tržištu. U tom pogledu zadaća je Vlade u partnerstvu s jedinicama lokalne i regionalne samouprave stvarati uvjete za uspješan nastavak gospodarskog rasta.

Nestranački kandidati - dodatna sinergija

HDZ je uključiva stranka - koja ističe one kandidate koji imaju dodanu vrijednost, dodao je Plenković.

- Ovako kvalitetni kandidati, koji nisu nužno članovi stranke, daju dodatnu sinergiju, privlače birače i jamče izborni uspjeh. Kada idemo na izbore, kada se izravno biraju čelnici županija ili gradova onda svaki kandidat ponaosob mora biti dodana vrijednost stranke. HDZ je kao glavna, ključna stranka u povijesti moderne Hrvatske, koja je pridonijela ostvarenju svih strateških  zadaća od samostalnosti, brend sama po sebi.

Ozbiljnost nasuprot politikantstvu

Na pitanje o dosadašnjem tijeku kampanje, predsjednik Plenković je odgovorio da u svakoj kampanji ima manjih turbulencija i neobičnosti koje donekle utječu na smjer debate. Kao bitno je istaknuo da ljudi prepoznaju ozbiljne stranke od „politikantskih pokreta ili onih koji nemaju ni dovoljnu bazu niti stručnost ni dovoljne filtere“ pri artikuliranju svojih politika.

- HDZ se ubraja u ozbiljne stranke, s jasno profiliranim javnim politikama, konkretnim projektno orijentiranim programima u svakoj županiji, gradovima i općinama.

Širi kontekst i nacionalna pitanja riješit će se vrlo brzo nakon lokalnih izbora, dodao je.