Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je - nakon što je sudjelovao u Dugom Selu na predstavljanju naših kandidata za lokalne izbore u Zagrebačkoj županiji - posjetio dva grada u Međimurskoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-dugog-sela-imamo-sjajne-kandidate-u-sinergiji-s-vladom-ostvarit-ce-svoje-projekte

Prva postaja - Mursko Središće

U sklopu proslave Dana Grada Murskog Središća, na čijem je čelu naš gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Plenković otvorio je ispostavu Zavoda za hitnu medicinu. Mursko Središće je odlukom Hrvatskog sabora od 14. svibnja 1997. dobilo status Grada te ove godine obilježava svoju 20. obljetnicu. Čestitavši Dan Grada, predsjednik Plenković istaknuo je da 20 godina predstavlja veliki jubilej.

Dodao je da Vlada RH kontinuirano rješava ključne potrebe hrvatskih ljudi - konkretno se zauzimajući za ravnomjerni razvoj svih dijelove Lijepe Naše. Nakon otvorenja ispostave hitne medicine, najavio je realizaciju još jednoga Vladina projekta za Mursko Središće - izgradnju mosta i obilaznice, kojim će se kvalitetnije prometno povezati ovaj kraj.

Partnerstvo s Međimurskom županijom

Pet timova hitne medicinske pomoći „T2“ počinje s radom već 15. svibnja. U prilagodbu prostora - koji će dijeliti Grad Mursko Središće i općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu - ukupno je uloženo 330.000 kuna, a Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije opremio ga je namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom.

Dobar je to primjer partnerskih odnosa između lokalnih vlasti i one državne na dobrobit građana u svim dijelovima Hrvatske.

Druga postaja - Prelog

U Gradu Prelogu (Sportski park Mladost) potom je predsjednik Plenković otvorio 21. Sportske igre mladih, a u njegovoj pratnji bili su ministar turizma (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Gari Cappelli i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Gotovo milijun mladih

Predsjednik Plenković je istaknuo da se radi o odličnoj manifestaciji koja okuplja mlade na stjecanju plemenitih vrijednosti i načela kroz sport - od fizičke aktivnosti do kolektivnog, timskog duha, fair-playa, solidarnosti, korektnosti i kompetitivnosti.

- Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 20 godina okupila gotovo milijun mladih. Svima koji su sudjelovali u organizaciji Igara čestitam na zdravoj izgradnji mlade Hrvatske. Napravili ste projekt koji je usadio temeljne vrijednosti već nizu generacija.

Nakon Međimurja, Plenković se uputio u Varaždinsku županiju - u gradove Ludbreg i Varaždin.

PRVE IGRE ODRŽANE U SPLITU 1996.

Sportske igre mladih započele su 1996. u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play. Ovo je natjecanje tijekom godina postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Djeci i mladima u svim županijama diljem Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.