(PHOTO) Obilazeći županijske organizacije HDZ-a u sklopu priprema za svibanjske izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik naše stranke Gordan Jandroković stigao je i u - Ston.

- Na mini-turneji po Jadranu već sam obišao Zadar i Split. I u ovoj smo županiji daleko najjača stranka, imamo i župana i gradonačelnike i načelnike, a ta će se snaga vidjeti i na europskim izborima. Očekujem našu uvjerljivu pobjedu na nacionalnoj razini, čemu će, siguran sam, veliki doprinos dati i ovdašnji HDZ! - poručio je Jandroković na sastanku Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-je-u-lici-pobijedio-s-15-posto-prednosti-podjednako-uvjerljivo-pobijedit-cemo-i

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/u-zadarskoj-zupaniji-uvijek-uvjerljivo-pobjedujemo-siguran-sam-da-ce-i-eu-izbori

Odabrat ćemo najkvalitetnije ljude!

Na novinarski upit koliko će se HDZ-ovaca iz Dubrovačko-neretvanske županije naći na listi za Europski parlament, odgovorio je da je naša praksa da županijske organizacije predlažu potencijalne kandidate i kandidatkinje:

- Među njima odabrat ćemo najkvalitetnije ljude, vodeći računa i o teritorijalnoj zastupljenosti, i o stručnosti kandidat(kinj)a, kao i o tome koliko će dobro braniti interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu. S popriličnom izvjesnošću mogu najaviti da će ova županija, kao jedna od najjačih, imati svoje ime na listi.

Hrvatima u Crnoj Gori poruke ohrabrenja

U ponedjeljak i utorak, kao predsjednik Hrvatskog sabora, Jandroković će boraviti u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine te sudjelovati na konferenciji Jadransko-jonske inicijative u Budvi:

- Saslušat ću promišljanja Hrvata u Crnoj Gori o njihovom položaju te im poslati snažne poruke ohrabrenja hrvatske državne vlasti. Podupiremo našu manjinu, povećali smo joj financijska sredstva, a sa zemljama u kojima živi tražimo rješenja koja će Hrvatima osigurati dodatnu zaštitu identiteta i političkog položaja.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/predsjednik-plenkovic-s-predstavnicima-hrvata-u-crnoj-gori-zelimo-zajednicki

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/bokeljska-mornarica-i-kolo-svetog-tripuna-neodvojivi-su-dio-hrvatske

ZA stabilnost jugoistočne Europe

U sklopu konferencije u Budvi, Jandroković će održati niz bilateralnih sastanaka na temama suradnje i stanja u jugoistočnoj Europi:

- Hrvatska je kao članica EU-a i NATO-a zemlja lider, pa smo zainteresirani za stabilnost i prosperitet tog dijela Europe.

Prosvjedna nota nema smisla

Nije htio posebno komentirati najavu prosvjedne note predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića zbog „naoružavanja selafija“, istaknuvši da su sve nadležne institucije RH odbacile kao neosnovane i lažne optužbe pojedinih dužnosnika iz BiH.

- Prema tome, ta nota nema nekog smisla - zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/za-mekticeve-zlonamjerne-tvrdnje-dovoljno-je-reci-besmislica

POSJET 15. ŽUPANIJSKOJ ORGANIZACIJI U SKLOPU IZBORNIH PRIPREMA

Čim ga je Predsjedništvo HDZ-a imenovalo za čelnika Izbornog stožera za izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik Jandroković odlučio je da do 15. travnja, u sklopu izbornih priprema, obiđe sve županijske organizacije naše stranke te ih upozna, prije službene kampanje, s našom izbornom strategijom, nacrtom programa i ključnim porukama.

HDZ u „izbornom modu“

Nakon što je već pohodio Osječko-baranjsku, Zagrebačku, Koprivničko-križevačku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku, Vukovarsko-srijemsku, Varaždinsku, Zadarsku & Splitsko-dalmatinski županiju te Grad Zagreb, dubrovačko-neretvanski HDZ 15. je županijska organizacija naše stranke koju je obišao Jandroković.