Sukošanci su 25. godina postojanja svoje Općinske organizacije HDZ-a obilježili na poseban dan - blagdan svetog Josipa i na dan kada je 1990. godine održan HDZ-ov skup na Trgu Gornja vrata na kojem se učlanilo više od 500 Sukošanaca. U Domu mladeži se stoga u četvrtak okupilo stranačko vodstvo iz cijele županije - zadarski gradonačelnik, potpredsjednik stranke i izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, dožupan Božidar Longin, predsjednik sukošanskog HDZ-a Tomislav Dražić, načelnici Sukošana Ante Martinac i Bibinja Bruno Bugarija, kao i mnogobrojni članovi i simpatizeri.

Hrabrost i vizija

Kalmeta se u svom govoru zahvalio prvom predsjedniku sukošanskog HDZ-a Mili Ivkoviću i svim osnivačima koji su imali viziju, ali i hrabrosti da u tim politički opasnim vremenima osnuju stožernu hrvatsku stranku.

- Na prvim višestranačkim izborima u proljeće 1990. godine gotovo plebiscitom dr. Tuđman je pobijedio, a onda je pod njegovim vodstvom država obranjena, oslobođena i vraćena u međunarodno priznate granice. Dr. Tuđman je shvatio da za uspjeh, uz svoj narod, mora imati i jaku stranku - zato je i osnovao HDZ!

SDP-ov put u propast

U svom obraćanju, Kalmeta se osvrnuo i na parlamentarne izbore te kazao da kad god se oni održali, HDZ će pobijediti.  Istaknuo je pritom da imamo nesposobnu i najgoru vladu u povijesti te da je s njima Hrvatska u velikoj opasnosti:

- Usprkos izbornom sloganu Kukuriku koalicije iz 2011. godine „Bolje dug život, nego život na dug“, dug su u tri godine sa 150 milijardi kuna povećali na 300, dok je proračunski dug 50 milijardi kuna s tedencijom rasta do kraja godine na 70 milijardi kuna. Kad su došli na vlast bilo je 1,5 milijuna zaposlenih, danas ih je 1,3 milijuna!

Za dostojanstvo pojedinca i države

Kalmeta je nadalje kazao da SDP-ova vlada samo luta, a primjeri za to su monetizacija autocesta i izgradnja Pelješkog mosta! A potom za kraj istaknuo:

- HDZ se, kao i prije 24 godine, nalazi pred velikim izazovom, vratiti ponos hrvatskom čovjeku i dignitet hrvatskoj državi. Moramo biti jedinstveni i čvrsti. Vratiti osmijeh na licu i omogućiti svakom čovjeku da dostojno živi od svog rada, jer ako se ovako nastavi, bit ćemo izvrgnuti još jednom egzodusu!

Daljnja realizacija projekata!

Brojnim okupljenima su se, također, obratili i načelnik Ante Martinac koji je s ponosom naglasio da Općina nema dugovanja te istaknuo realizirane projekte, ali i najavio nove. Predsjednik sukošanskog HDZ-a Tomislav Dražić kazao je pak da je HDZ pobjednička stranka i u kontinuitetu 20 godina obnaša općinsku vlast - danas je Sukošan općina koja ostvaruje svoju viziju razvoja!