- HDZ u svom programu i statutu ima jasno definirane vrijednosti, od demokracije, slobode i poštovanja ljudskih prava do domoljublja, zaštite nacionalnih interesa i rada za kvalitetniji život hrvatskih ljudi. U politički specifičnoj 2016. godini HDZ je pokazao iznimnu sposobnost brze konsolidacije i obnove zajedništva te je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima! Sada se kvalitetno pripremamo za lokalne izbore, a naši će kandidati ili kandidatkinje svojim dosadašnjim radom i postignućima biti dodana vrijednost HDZ-u. Očekujem iskorake u svim županijama na sjeverozapadu Hrvatske. To očekuju i birači! - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković obraćajući se sinoć stranačkim koleg(ic)ama u Varaždinu na svečanom obilježavanju 27. obljetnice HDZ-a Varaždinske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-varazdina-kvalitetno-se-pripremamo-za-lokalne-izbore-ocekujem-odlican-rezultat

http://regionalni.com/aktualno/puna-podrska-vlade-foi-ju-za-razvoj-urbanog-sveucilisnog-kampusa-foi-2-25397/

Stričak: U HDZ-ovim sredinama najveći rast i razvoj!

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je da u Varaždinskoj županiji HDZ, zasad, predvodi jedan grad od njih šest (Novi Marof) i devet općina od njih 22:

- To su najnaprednije sredine, s najvećim indeksom gospodarskog rasta i najkvalitetnijim gospodarskim zonama, bogatim društvenim, športskim i kulturnim životom. HDZ pokreće mnoge teme važne za razvoj naše županije, ali u aktualnoj vlasti, nažalost, nemamo sugovornika.

Habijan: Vraćanje kulturnog identiteta grada

Odvjetnik Damir Habijan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i naš kandidat za gradonačelnika, napomenuo je da je u proteklim godinama vlasti koalicije HNS-SDP došlo do degradacije gradskih struktura uslijed politike podjela i pesimizma, s korijenima u stranačkom zapošljavanju i nepotizmu:

- No tome dolazi kraj 21. svibnja! Program HDZ-a i partnera nudi realna rješenja za probleme Varaždina, pri čemu kao prioritet ističemo izobrazbu, razvoj IT i zelene industrije te vraćanje kulturnog identiteta grada.

Mihalić: Po pobjedu i u gradu i u županiji!

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Varaždinske županije Anđelko Mihalić u govoru je pak naglasio da utemeljitelji naše stranke daju punu podršku Habijanu jer radi u interesu i Varaždina i Hrvatske:

- Ako među nama bude sloge kao tijekom Domovinskog rata, vjerujem u pobjedu u nizu novih općina i gradova u odnosu na 2013. godinu! HDZ danas ima veliku priliku pobijediti i u Varaždinu i u Varaždinskoj županiji. Ne smijemo je propustiti!

Photo: 7 Plus - Regionalni tjednik