(VIDEO) U Varaždinu je naša koalicija „Za bolji Varaždin“ održala konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na sjajne rezultate nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u tom gradu. Kao što znate, naša je stranka ostvarila najbolji rezultat od 1990-ih - dvostruko više glasova nego na prošlim izborima. Ukupno 43 vijećnička mjesta - od njih 150. Za 10 mandata bolje od SDP-a! Nastavlja se nezaustavljivi trend rasta naše stranke!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-varazdinu-najbolji-rezultat-o...

HDZ je s koalicijskim partnerima (HSS, Zagorska stranka, HSP, Hrast i BUZ) osvojio najviše mandata i najviše glasova - pobjednik je izbora za mjesne odbore! - jasno su i argumentirano poručili predsjednik varaždinskog (županijskog) HDZ-a Anđelko Stričak i predsjednik Povjerenstva gradskog HDZ-a Damir Habijan.

Donosimo ključne poruke:

STRIČAK: Čačić bi bolje trebao znati matematiku!

Na pitanje da komentiram tvrdnju Radimira Čačića da „HDZ unatoč ovakvom rezultatu nije relevantan faktor“, odgovaram - Čačić cijeli život ima problema s matematikom. Da bolje zna matematiku, poslovanje njegovih tvrtki možda bi bilo drugačije. Njegove tvrtke, naime, ne bi imale oko 350 milijuna kuna duga u predstečajnoj nagodbi te 50-ak milijuna kuna poreznog duga u zastari. 

HABIJAN: Golemi rast - najviše mandata i najviše glasova!

Pojedinačno je HDZ osvojio najveći broj mandata - 34 od ukupno 43 - koliko je osvojila naša koalicija. A naša je koalicija osvojila najviše i mandata i glasova! Temelj našeg rada je politika suradnje, zajedništva i dijaloga. Pobjednik smo izbora za mjesne odbore - bez obzira na različite kalkulacije i prikazivanje rezultata! Ovo je veliki rast u odnosu na prošle izbore - kada je HDZ dobio nešto više od 900 glasova. A sada s koalicijom - 2.200! Građani su prepoznali pozitivan program koalicije „Za bolji grad Varaždin“.