U dupkom punoj dvorani „Barun Trenk“ u Vinkovcima sinoć je održan velebni središnji skup naše stranke za lokalne izbore. Brojni naši članovi i simpatizeri okupili su se kako bi dali potporu pobjedi naših kandidata i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tako će naša stranka preuzeti odgovornost za vođenje svih pet slavonskih županija. Božo Galić ostat će župan, a Ivan Bosančić postati gradonačelnik Vinkovaca. Među inima, na skupu su bili potpredsjednik HDZ-a Tomislav Čuljak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije (i članica Predsjedništva HDZ-a) Gabrijela Žalac, prvi čovjek vukovarsko-srijemskog (županijskog) HDZ-a Dražen Milinković, sadašnji i budući župan Božo Galić, kandidat za gradonačelnika Vinkovaca Ivan Bosančić…

Kontinuitet pobjeda

Brojnim okupljenima u govoru se obratio predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković. HDZ u drugom krugu lokalnih izbora očekuje još jednu pobjedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u gradovima Vinkovcima i Iloku - nastavit će se kontinuitet pobjeda na istoku Hrvatske.

- HDZ je ostvario izvrstan rezultat u prvom krugu izbora i očekujem da se to potvrdi i ovdje izborom župana te dvoje novih gradonačelnika, uz postojeća tri koja smo već potvrdili, kao i načelnike u 50 posto općina u ovoj županiji.

Brinemo o Slavoniji

Naglasio je da HDZ odgovorna stranka koja brine o Slavoniji.

- U novim razvojnim projektima za Slavoniju, Vlada RH će staviti naglasak na razvoj poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, ruralni razvoj, bolju prometnu povezanost te demografsku obnovu.

Bosančić: Pokazat ćemo da smo pobjednički tim!

Kandidat za vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić poručio je kako ima tim koji je spreman usmjeriti Vinkovce prema novom gospodarskom uzletu.

- Očekujem snažnu pobjedu u drugom krugu izbora te ćemo pobijediti tolikim postotkom glasova koji će pokazati kako HDZ u Vinkovcima ima najbolji tim ljudi.

U ILOKU I NIJEMCIMA

Prije dolaska u Vinkovce, predsjednik Plenković posjetio je Grad Ilok i Općinu Nijemce - gdje je našim kandidatima za gradonačelnika odnosno načelnika - Mladenu Papku i Ivici Klemu -dao snažnu potporu pobjedi na lokalnim izborima.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/mladen-papak-ce-preuzeti-odgovornost-za-ilok-ivica-klem-ostati-nacelnik-nijemaca