U dupkom punom Kazalištu Virovitica jučer su predstavljeni naši kandidati na lokalnim izborima u Virovitičko-podravskoj županiji - za župana, gradonačelnike i načelnike. Na jednom mjestu okupili su se, kako bi dali snažnu potporu pobjedi kandidatima, brojni naši članovi i simpatizeri.

Plenković, Jandroković, Tolušić, Kapulica…

Predstavljanju kandidata prisustvovao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković. Osim predsjednika Plenkovića, bili su i potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, glavni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.... Na predstavljanju su bili i predstavnici naših koalicijskih partnera u županiji.

Potpora birača - priznanje rada

Predsjednik Plenković u svom je govoru sve pozvao da pokažu snažnu i čvrstu potporu kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a na lokalnim izborima 21. svibnja.

- Činjenica da HDZ uživa tako visoki stupanj povjerenja birača u Virovitičko-podravskoj županiji za sve nas predstavlja i priznanje i obvezu. Izbori na lokalnoj razini najbliži su ljudima, a u tome je HDZ u Virovitičko-podravskoj županiji pokazao vjerodostojnost - i u razvojnom i političkom smislu. Ali u smislu osjećaja za realne potrebe. Stoga, politika naše Vlade je usmjerena upravo na istok Hrvatske - na Podravinu, Slavoniju, Baranju i Srijem.

„Projekt Slavonija“

Plenković je istaknuo iznimnu važnost Projekta Slavonija za razvoj istoka Hrvatske.

- Činjenica da su Tomislav Tolušić na čelu Ministarstva poljoprivrede, Gabrijela Žalac na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Zdravko Marić na čelu Ministarstva financija šalje jasnu poruku. Taj trokut troje mladih ministara ove Vlade ima zadaću da operativno uz potporu svih drugih ministara provodi „Projekt Slavonija". Imaju znanje, energiju i poznaju situaciju na terenu i znaju što je potrebno kojem dijelu Slavonije.

Tolušić: Andrović je budući župan!

Potpredsjednik HDZ-a (i ministar poljoprivrede) Tomislav Tolušić svoj je govor započeo riječima da Hrvatska ima plavo Jadransko more, a HDZ ima najljepšu i „najplaviju“ županiju u Hrvatskoj - Virovitičko-podravsku.

- Neću danas govoriti o svim mojim prijateljima koji su danas ovdje, ali spomenuo bih dva čovjeka. Jedan je Ivica Kirin za kojeg mnogo puta kažem da je vizionar i čovjek koji je definitivno napravio čuda od 2013. do 2017. godine u gradu Virovitici. Drugi je Igor Andrović koji je 2013. godine sa mnom rušio sve predrasude kada se govorilo o Virovitičko-podravskoj županiji, koji je posljednjih osam godina sa mnom odrađivao sve EU projekte i borio se da povučemo potrebna sredstva u ovaj kraj. On je čovjek koji će 21. svibnja biti proglašen za župana Virovitičko-podravske županije, čovjek kojem ja bezgranično vjerujem i za kojeg mogu reći da će biti bolji župan nego ja. Malo je takvih i zato Igore - svaka čast!

Andrović: Gospodarski razvoj, zapošljavanje i zaustavljanje iseljavanja mladih!

Naš kandidat za virovitičko-podravskog župana Igor Andrović u svom je govoru zahvalio svima koji mu daju potporu na njegovu pobjedničkom putu.

- U radu županijske uprave sudjelujem već gotovo 10 godina. Upoznat sam sa svim projektima koji su u fazi realizacije, kao i onima koje tek trebamo realizirati. Iza mene su vidljivi rezultati, a jedan od njih je Poduzetnički inkubator - koji je danas jedan od najboljih u Hrvatskoj. Ali i sajam Viroexpo - koji je jedan od najvećih i najboljih u Hrvatskoj. Naša je zadaća nastaviti s konkretnim i vidljivim projektima koji će stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj, zapošljavanje i boljitak svih naših stanovnika. Ono za što ćemo se najviše zalagati je gospodarski razvoj, zapošljavanje i zaustavljanje iseljavanja mladih. Želimo biti operativna instanca koja će biti podrška svim poduzetnicima i građanima - kako bi realizirali svoje projekte te koordinator i inicijator projekata u suradnji sa svim našim općinama i gradovima. Zajedničkom sinergijom možemo i moramo biti županija koja će se najbrže razvijati u sljedeće četiri godine.

Đakić: Već u prvom krugu imat ćemo župana, tri gradonačelnika i 13 načelnika!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije (i saborski zastupnik) Josip Đakić istaknuo je da je ovo zajedničko okupljanje potvrda i snage i volje.

- Naš mladi i perspektivni kandidat za župana Igor Andrović je čovjek koji će stvarati i raditi u zajedništvu s našim ministrom Tomislavom Tolušićem i Vladom RH. Postići će vidljive rezultate u našoj županiji. To nam je cilj, preokupacija i zadaća. Politička zadaća nam je i da 13 načelnika i 3 gradonačelnika, kao i župan, budu izabrani u prvom krugu te da vjerodostojna pobjeda i priznanje rada u proteklom periodu budu naš imperativ i u daljnjem nastojanjima i političkoj borbi.

Kirin & Bukvić

U ime gradonačelnika iz županije prigodnim riječima se skupu obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Poručio je da je prva i osnovna zadaća lidera lokalne i regionalne samouprave zadržati mlade ljude - to je cilj koji je ispred svih projekata.

U ime načelnika iz Virovitičko-podravske županije, kao i kandidata za načelnike, skup je pozdravio načelnik Općine Lukač (i predsjednik Udruge Općina RH) Đuro Bukvić. Naglasio je da govori u ime svojih kolega koji su najbolji od najboljih, koji su tu gdje jesu zato što poznaju potrebe svojih mještana i brinu o njima.