Vrgorac. Naša eurozastupnica i stručnjakinja za EU fondove Ivana Maletić - zajedno s budućim gradonačelnikom Rudolfom Grljušićem - predstavila je stanovnicima ovog kraja projekte koji već mjesecima priprema s njegovim stručnim timom. Na tribini u višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca Grljušić i Maletić predstavili su, naime, niz projekata koji će Vrgorac učiniti prosperitetnim gradom. Jer, nasušno je potrebno zaustaviti depopulaciju i pokrenuti gospodarski oporavak kvalitetnim projektima. Uistinu kvalitetni, vrhunski projekti uoči skorašnjih izbora.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-zajednistvom-za-ponosni-vrgorac-d...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ostavio-sigurnu-placu-u-australiji-kako...

EU novci - za Vrgorac

Eurozastupnica Maletić - ujedno i konzultantica Grljušića za EU fondove - za svaki konkretni projekt pripremila je mjere kojima će se za njihovu realizaciju povući novac iz EU fondova. Vrgorčani su iz prve ruke imali priliku čuti sve o mogućnostima korištenja EU novca - na korist svoga grada i boljitka zajednice. Posebno oduševljenje okupljenih izazvalo je izlaganje mr. Danka Tolića, koji je potvrdio da ulazi u savjetnički tim za poljoprivredu našeg budućeg gradonačelnika. Predstavio je smjernice za razvoj poljoprivrede na vrgorskom području. Osim Tolića, u savjetnički tim za poljoprivredu budućeg gradonačelnika ući će najpoznatiji vrgorački poljodjelci, pčelari i stočari.

Na terenu - konkretni projekti

No prije same tribine, Maletić je s budućim gradonačelnikom Grljušićem - i njegovim suradničkim timom - posjetila mjesto Dusinu, gdje je s mještanima razgovarala o problemima s kojima se stanovništvo vrgorskih polja svakodnevno susreće. Obećala je da će se osobno pobrinuti za pripremu projekta realizacije kanalizacijskog sustava kojim bi se izvorište Butina zaštitilo od onečišćenja. 

Prosperitet i osnaživanje gospodarstva

Sažetak poljoprivredne politike budućeg gradonačelnika Grljušića je poticanje plasteničke proizvodnje, ali i sufinanciranje nabave sadnog materijala. Poseban naglasak stavit će se na sufinanciranje nabave mehanizacije za poljoprivrednike kroz razne mjere koje nude EU fondovi. 

Grljušić je jasno i odlučno poručio svojim sugrađanima:

Slušat ću vaš glas i vaše savjete. S najpriznatijim imenima iz naših redova zajedno ćemo stvoriti prosperitetni i ponosni Vrgorac!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nikad-slozniji-vrgorac-zajedno-protiv-n...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-general-krsticevic-zajednistvom-z...