Pobjedi naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović uvelike je pridonijela i Vukovarsko-srijemska županija u kojoj je ZA predsjednicu glasovalo 59,49 posto građana (njih točno 54.443). 

Prenosimo izjave koje su za Vinkovački list dali politički tajnik naše stranke Tomislav Čuljak, inače rođeni Vinkovčanin, vukovarsko-srijemski župan (i nacionalni potpredsjednik HDZ-a i predsjednik županijskog HDZ-a) Božo Galić te vinkovački gradonačelnik (i predsjednik gradskog HDZ-a) Mladen Karlić: 

ČULJAK: Čvrsta i odlučna, sve što je najavljivala - to će i provesti!

Dolaskom prve predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na čelo RH dogodit će se znatne promjene. Slijedi inauguracija, a nakon toga se mogu očekivati potezi koji će biti usmjereni k ostvarenju njezinog programa. Ona je čvrsta i odlučna - i sve to što je najavljivala to će i provesti! U Hrvatskoj se teško živi, građani su na rubu siromaštva, gospodarstvo je u kolapsu, država je pred bankrotom - Hrvatskoj trebaju promjene! Presretan sam što su to građani prepoznali u Kolindi Grabar-Kitarović. 

ZA zajedništvo - NE podjelama!

Hrvatskoj je potrebno zajedništvo koje nismo imali jer su oni koji su do sada vodili državu radili na podjelama. Uostalom, u iščekivanju izbornih rezultata  čuli smo izjavu premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, izjavu koja otkriva da ne može prihvatiti činjenice koje mu poručuju građani. Ako ne uvažavate građane, ne slušate ono što vam govore - a najbolje vam govore na izborima - onda je to katastrofa. Doći će do promjena i na parlamentarnim izborima jer je našim ljudima dosta nesposobne Milanovićeve  vlade. Upravo premijer ne želi zajedništvo, nego nas međusobno svađati. Kolinda Grabar-Kitarović i u svom programu, ali i u pobjedničkom govoru, jasno je poručila da želi podršku svih građana RH. S tim zajedništvom može se promijeniti stanje u Hrvatskoj. Upravo je gospođa Kolinda osoba koja će ujediniti Hrvatsku.

ZA odgovornost!

Puno je posla, kriza je velika, ali s promjenom na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj će krenuti nabolje. SDP nema taj kapacitet - Milanović nema taj kapacitet! HDZ je ponovno dokazao da je najjača politička stranka, da zajedno s partnerima, okupljenima u domoljubnu koaliciju, ima kapacitet preuzeti odgovornost za Hrvatsku. Ne „vlast“, nego odgovornost! Ako tako mislite i radite i ako su vam na prvom mjestu građani, onda sigurno mora biti rezultata. 

GALIĆ: Nedvosmislena poruka nesposobnoj vladi!

Kolinda Grabar-Kitarović ima odličan program i sve karakteristike državnice - ono što Hrvatskoj treba! - dok je Josipović imao promašenu kampanju. Rezultati su jasna poruka i Vladi i Kukuriku koaliciji da je dosta SDP-ove agonije: radna mjesta nestaju, mladi ljudi odlaze, sela propadaju... Grabar-Kitarović pokazala je narodu da će biti dobra predsjednica, posebno što je u govoru nakon pobjede istaknula da svi moramo biti zajedno za bolju Hrvatsku. 

SDP napustio Slavoniju i Srijem 

Prva hrvatska predsjednica u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobila je gotovo 60 posto glasova. U svim općinama i gradovima ostvareni su odlični rezultati. Osim u Gunji - uslijed male izlaznosti. Ova je vlada napustila Slavoniju i Srijem, pogotovo našu županiju. Naši strateški projekti se zaustavljaju. Kolinda Grabar-Kitarović početak je promjena nabolje. 

KARLIĆ: Kolinda će ujediniti naciju!

Ponosan sam zbog velikog odaziva birača u mom gradu. Što potvrđuje da Vinkovčani žele sudjelovati u političkom životu i odlučivati o tome tko će voditi Hrvatsku, u kojem će smjeru ona ići. Ponosni smo i na našu prvu hrvatsku predsjednicu. Ona svojim angažmanom, stručnošću i međunarodnim ugledom zaslužuje voditi hrvatsku državu. Uvjeren sam da će Kolinda Grabar-Kitarović vratiti zajedništvo hrvatskog naroda, da će ponovo zavladati optimizam i vjera. Predsjednica će zacijelo iskoristiti i svoj međunarodni ugled kako bi privukla inozemne investicije.

Vinkovčani ZA bolju Hrvatsku

Velika podrška Vinkovčana - gotovo 61 posto - rezultat je koji petnaestak, šesnaestak godina u našem gradu nije ostvaren. To govori koliko su Vinkovci željeli promjenu i predsjednicu koja će donijeti zamah i bolju budućnost i našem gradu. Uvjeren sam da će Kolinda Grabar-Kitarović znati Vinkovčanima uzvratiti ljubav - koji su joj dali vjetar u leđa i već u prvom krugu isticali da će sigurno pobijediti.