Općina Čavle, Primorsko-goranska županija. HDZ-ove europarlamentarci Ivana Maletić  i Andrej Plenković nedavno su gostovali na tribini ''Europska unija, potencijali i mogućnosti''. U to mjesto na Grobnišćini dopratili su ih saborski zastupnik (i gradonačelnik Bakra) Tomislav Klarić i tajnik primorsko-goranskoga županijskog HDZ-a Josip Rupčić. Organizator tribine: Perica Prpić, ratni dragovoljac (specijalna policija!) i kandidat naše stranke za načelnika na prijevremenim izborima 23. ožujka.

Briselski apel za PGŽ

Dvojac naših europarlamentaraca došao je podržati Prpića na njegovom putu da postane novi načelnik Čavla i da HDZ s koalicijskim partnerima osvoji većinu u Općinskom vijeću. Okupljenima se prvo obratio Plenković, koji je podsjetio da se HDZ-ov zastupnički klub u Bruxellesu / Strasbourgu podjednako zauzima za sve krajeve Lijepe naše, bez obzira tko je u njima na vlasti:

- Petero HDZ-ovih eurozastupnika na plenarnoj su sjednici EP-a apelirali na Europsku komisiju da zbog nedavne prirodne katastrofe i šteta od snijega i leda odobri sredstva iz Europskog fonda solidarnosti Primorsko-goranskoj županiji, kao i ostalim županijama koje su pogodile jake poplave.

Grčić koči općine i gradove

Maletić se pak osvrnula na šampiona sporosti Branka Grčića i njegovu diletantsku administraciju zbog kojih poduzetnici ili jedinice lokalne samouprave (i) iz Primorsko-goranske županije ne mogu doći do vrijednih europskih sredstava za svoje razvojno-investicijske projekte:

- Početni korak u korištenju EU fondova čini Vlada koja treba raspisati natječaje, pravodobno pripremiti strateške dokumente i odrediti kriterije za projekte, a umjesto toga investitori se svakodnevno suočavaju s čistim amaterizmom, brojnim administrativnim preprekama, kašnjenjem, što sve rezultira kočenjem povlačenja sredstava. Stoga, ne nasjedajte na priče da su za slabo apsorbiranje europskih sredstava krivi investitori, poduzetnici, obrtnici, općine, gradovi, županije... kriva je isključivo Vlada! 

SDP svugdje samo SDP

Istu razinu, blago rečeno, neodgovornosti iskazao je i aktualni SDP-ov načelnik Željko Lambaša kojem je, ističe Maletić, očitao zasmetao predani rad oporbenih vijećnika:

- Svima je jasno da je zato i odustao od prijedloga proračuna, nadajući se da će na idućim izborima osvojiti apsolutnu većinu u općinskom vijeću. Tako rasipati novac u ovoj teškoj krizi - to je krajnje neodgovoran pristup! Ali, plan mu neće proći. Stanovnici Čavla ne trebaju dvojiti jer imaju s druge strane Pericu Prpića koji pokazuje volju i odlučnost da se u potpunosti posveti razvoju općine! 

Umjesto politiziranja - EU fondovi!

Zaključno se obratio i HDZ-ov kandidat za načelnika Perica Prpić:

- Vidite da nismo sami. Ovaj smo skup organizirali kako bismo pokazali sinergiju svih razina HDZ-a, počevši od naše općinske, preko županijske, pa sve do naših zastupnika u EP-u i Hrvatskom saboru te vodstva stranke u Zagrebu. Budite sigurni da ćemo - nakon što preuzmemo vlast - uz pomoć ovako stručnih europarlamentaraca znati iskoristiti sve mogućnosti koje EU fondovi nude Čavlima! Ako se želi kvalitetno upravljati, mora se gledati dugoročno. Zato u dogovoru s građanima, poduzetnicima i udrugama izrađujemo Program ukupnog razvoja naše općine. Umjesto beskrajnog politiziranja općinskog SDP-a i načelnika Lambaše, mi se zalažemo za rast i razvoj Čavla!