Nova snaga - novo vrijeme! HDZ-ov slogan kao da je bio osmišljen po našem kandidatu za gradonačelnika Kutjeva na nedjeljnim izvanrednim izborima. Josip Budimir, 26-godišnji ekonomist, po mnogočemu se izdvaja od ostalih aspiranata na tu dužnost. Ne razbacuje se programima, strategijama, milijunima... Ne upire prstom ni u koga iz konkurentskih tabora niti želi sudjelovati u njihovim međusobnim optužbama i svađama. Ispunjen emocijama, beskompromisno stavlja do znanja da neće dopustiti da ga ijedna situacija, ma kako teška, otjera iz Kutjeva:

- Stalo mi je u svome rodnom kraju osnovati obitelj, a svojim potomcima osigurati budućnost. A to ne mogu učiniti ako ne dam sve od sebe da zajednički pokrenemo Kutjevo i stavimo ga na mjesto koje mu i pripada. Mladi svakodnevno napuštaju Kutjevo, gospodarstvo propada, sportski i kulturni sadržaji na najnižim su granama. HDZ ima kvalitetan gospodarski program za moj, za naš grad kroz ubrzani razvoj poljoprivrede, vinogradarstva i turizma. Kutjevo je veliki brand kojem treba vratiti stari sjaj i usmjeriti ga na pravi kolosijek.

Još jači, čvršći i brojniji nakon presude

Budimiru je člansku iskaznicu 11. ožujka, na obilježavanju 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, osobno predao predsjednik Karamarko. Trenutak ne bez duboke simbolike. Ne bez prkosa! 

- Hrvatska je u moralnoj, financijskoj i duhovnoj krizi i zato HDZ mora opstati. Vidite da smo pod teškim udarom. Misle, tvrde da ćemo se raspasti, a znaju da ćemo ih pobijediti! Ova će nas nepravomoćna presuda još više homogenizirati i učvrstiti. Budite ponosni što ste članovi HDZ-a, ne dopustite da vas ponižavaju, da vam danas nabijaju komplekse oni koji nikad nisu niti htjeli hrvatsku državu! - odlučno je poručio Karamarko svim članovima i simpatizerima stranke, starim i novim.

- HDZ Kutjevu nudi mladost, stručnost i energiju potpomognutu iskustvom, a s obzirom na činjenicu da upravljamo županijom i gotovo svim gradovima i općinama, Kutjevo će dobiti i prijeko potrebnu stabilnost koju, što i ovi izvanredni izbori pokazuju, nije imao. Prošlogodišnje osvajanje vlasti u Požegi i pobjeda našega gradonačelničkog kandidata Vedrana Neferovića pokazatelj su istinskog osnaživanja HDZ-a u Slavoniji i najava novih pobjeda na svim izborima, pa tako i u Kutjevu - istaknuo je Franjo Lucić, saborski zastupnik i predsjednik požeško-slavonskoga županijskog HDZ-a.

Potpora Ivane Maletić

Svesrdnu pomoć Josipu Budimiru, nakon izborne pobjede, obećala je i eurozastupnica Ivana Maletić:

- Kutjevčani zaslužuju uz manje ulaganja vlastitih sredstava i bez zaduživanja dobiti više. Iz EU fondova mogu se izgraditi i razviti potporne institucije za poduzetnike: inkubatori, logistički centri, centri znanja, koje će pomoći razvoj novih malih i srednjih poduzetnika, koji će zapošljavati ljude i time omogućiti rast i razvoj ovog kraja. Kutjevo ima znatne tradicionalne i gospodarske vrijednosti i potencijale koji se uz pametno korištenje EU fondova mogu bitno razviti. Na žalost, znanja o tome kako biti konkurentniji, kako podići produktivnost, kako koristiti fondove... stjecala su se tijekom pristupnih pregovora s EU. U to je vrijeme SDP, kojem pripada i dosadašnji čelnik Kutjeva, jednostavno prespavao, nije pratio trendove, nije se pripremao i sad Hrvatsku vraća desetke godina unatrag. 

HDZ-ova ekspertica za EU fondove u više je susreta već prenijela veliki dio svog znanja budućem, vjerujemo, gradonačelniku Kutjeva:

Budimir zna!

- HDZ-ov kandidat zna što i kako treba napraviti za uspješno korištenje EU fondova. Uz pomoć svojih kolega načelnika i gradonačelnika, župana  i zastupnika u EP-u pokrenut će razvojne projekte i investicije, pomoći obiteljskim gospodarstvima, obrtnicima i poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja na dobro svih stanovnika Kutjeva te brz rast i razvoj grada.

I, doista, HDZ-ov je kandidat u svim svojim javnim istupima upućivao na činjenicu da smo dio EU te se sukladno tome moramo i ponašati:

- Živimo u Europskoj uniji, pa budimo onda europski grad. Koristimo ono što koriste europski gradovi te činimo ono što čine europski gradovi!

Budimir je mlad, iskren i pošten. Uz potporu kakvu ima, Kutjevo bi s njim na čelu moglo krenuti europskim putem razvoja.