U Krašiću je - u organizaciji Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Zagrebačke županije - održana panel rasprava na temu „Gospodarski potencijal općina Zagrebačke županije“. Kandidati naše stranke na lokalnim izborima -  za župana Zagrebačke županije Vladimir Bregović i načelnika Općine Krašić Damir Ilijanić - predstavili su ujedno i svoje kandidature.

Golemi potencijal u turizmu

U predstavljanju okupljenim članovima i simpatizerima posebice su se osvrnuli na segment gospodarstva općina i županije s naglaskom na turizam. Nakon izlaganja, održana je panel rasprava-  koju je moderirao tajnik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Zagrebačke županije Petar Rebernišak.

Bregović: Županija u krizi identiteta i upravljanja!

Kandidat za župana Vladimir Bregović je istaknuo kako je Zagrebačka županija trenutno u krizi identiteta, a samim time - i upravljanja.

Propuštena je prilika da županija postane jaki i prepoznatljivi brend - naglasio je.

Osvrnuo se i na (dosadašnju) politiku kreiranja robnih marki Zagrebačke županije - koju je ocijenio kao promašenu. Ukazao je kako Razvojna agencija Zagrebačke županije nije ispunila svoju svrhu postojanja te je njen rad potrebno značajnije unaprijediti.

Jasna vizija razvoja

Dodao je kako njegov tim ima jasnu viziju za daljnji razvoj Zagrebačke županije - njenih gradova i općina.

- Jasno je vidljivo da Zagrebačkoj županiji treba novih ideja, svježe energije te novo i odlučno vodstvo! - zaključio je Bregović.

Projekti za žumberački kraj

Damir Ilijanić je naglasio velike potencijale Općine Krašić u vjerskom turizmu te istaknuo potrebu za hotelom u Krašiću - uz paralelni razvoj apartmanskog smještaja kao jednog od vidova dodatne gospodarske djelatnosti stanovnika ovog kraja.

Dr. sc. Dijana Katica izlagala je na temu „Potencijal općina u kontinentalnom turizmu“. Podržala je potencijal ovoga vida turizma, ali i naglasila kako Općina Krašić - te cijeli žumberački kraj - ima priliku postati mikro ruralna turistička destinacija koja u sebi pak krije veliki potencijal povijesnog i sportskog turizma.