Državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, bivša zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana, nedavno je na izvanrednim unutarstranačkim izborima postala predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Ploče. Profesionalno dokazana, odmjerena i pristojna, ali i neumorna i nepokolebljiva kada nešto odluči - tako je opisuju najbliži suradnici.

Pred njom su dvije zadaće - prvo konsolidirati i modernizirati stranku, koja je na lokalnim izborima izgubila vlast u tom gradu na Neretvi, a potom vratiti povjerenje većine birača. I uopće ne sumnjamo u njezin uspjeh! Jer, kako kaže ona stara, tiha voda brege dere!

Rješenja u korist svih sugrađana

- Računam na iskusne članove koji su se i dosad iskazali u stranačkom radu, ali ćemo istodobno promovirati i nove, mlade ljude, od kojih su se neki, i to uspješno, angažirali na nedavnim izborima za mjesne odbore. Kao trenutačna opozicija, u gradskom vijeću bit ćemo proaktivni i konstruktivni. Nećemo samo kritizirati, nego ćemo i nuditi rješenja u korist svih naših sugrađana, kojima je nužno podignuti kvalitetu života. Istodobno, bez imalo zadrške ćemo isticati sve konkretne uspjehe naše Vlade, koja za razliku od one bivše SDP-ove uistinu ulaže u gradove i općine bez obzira tko je u njima na vlasti - istaknula je za hdz.hr naša Marija.

Veliki povratak HDZ-a

Nedavna velika pobjeda HDZ-a na izborima za mjesne odbore u Pločama - dok Marija još nije bila predsjednica, nego „samo“ povjerenica Gradskog odbora naše stranke - svojevrsni je indikator onog što će se dogoditi na sljedećim lokalnim izborima.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/veliki-povratak-nase-stranke-u-plocama-hdz-sdp-1572-1241

- Dobili smo znatno veći broj glasova od SDP-ove koalicije (1.572 : 1.241) i više vijećnika (28 : 22). No nema mjesta euforiji. Zasukat ćemo rukave, prezentirati svoja rješenja i razvojno-socijalne projekte, brinuti za svakog pojedinca i za svako radno mjesto u našemu voljenom gradu. Jer Ploče zaslužuju daleko više i bolje nego što to danas imaju sa SDP-om i gradonačelnikom Mišom Krstičevićem! - zaključila je predsjednica Vučković.