Nakon što su zasjeli u fotelje protiv kojih su im bila puna usta, Most je izgubio kompas s uhljebljivanjem najbliže rodbine i kumova! * Most se prije dolaska na vlast hvalio da njegovi članovi neće sudjelovati u podjeli poljoprivrednih zemljišta, a sad su ih razgrabili! * Svaki drugi nezaposleni građanin županije ima prebivalište u Metkoviću - To su ti Mostovi „uspjesi“! - Najviše im ipak zamjeram što su podijelili grad i razdvojili ljude kao nitko do sada! * Moj tim i ja želimo zajedništvo svih građana, želimo Metković bez podjela i revanšizma! * Gospoda iz Mosta Metković su iskoristili samo kao odskočnu dasku da se dokopaju dobrih pozicija u državnoj vlasti! * U Metkoviću sam rođen, a za razliku od njih tu sam oduvijek namjeravao i ostati! - istaknuo je, među ostalim, diplomirani pravnik Dalibor Milan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Metkovića i naš kandidat za gradonačelnika, u opširnom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Prenosimo dijelove intervjua budućega metkovskog gradonačelnika:

Zašto ste se odlučili kandidirati na ovim izborima?

Kada mlade obitelji odlaze i napuštaju grad, onda je jasno da je situacija u gradu loša, poglavito gospodarska. Nezaposlenost je rekordna, promjene su spore. Stanje je zabrinjavajuće. Trenutna gradska vlast nije dorasla rješavanju nagomilanih problema. Most je sve svoje političke kapacitete bio prebacio na državnu razinu, a Metković su zaboravili. U uvjetima kada ste kao Most bili dio državne vlasti, a imate apsolutnu vlast u gradu, moglo se i moralo bolje.

Kandidirati se za gradonačelnika Metkovića odlučio sam jer smatram da se grad može kvalitetnije voditi. Često sam slušao nezadovoljne građane Metkovića koji se to boje javno izreći. I sada kada su Petrov i ekipa izgubili fotelje u Zagrebu, za koje su se grčevito do kraja držali, žele se brzo prebaciti na županijsku razinu. To je još jedan dokaz da njih Metković zapravo ne zanima. Nevjerojatno je kako gospodin Petrov pokušava obmanuti građane dajući ostavku neposredno prije glasanja o opozivu. I onda i ovaj cirkus gdje rodbina i podobni dočekuju gubitnike. Sva ta muljanja i laži koja su odavno prepoznata u Metkoviću, sada su jasna i na državnoj razini.

Što će biti vaši prvi potezi ako budete izabrani?

Svi mi koji živimo i radimo u ovom gradu očekujemo više odgovornosti od osoba koje donose političke odluke. Trebamo snažnu gradsku upravu koja će voditi brigu o interesima svakog pojedinca. Građanima Metkovića smo predstavili naš izborni program, na izradi kojeg su, uz stručnjake i profesionalce, sudjelovali i naši sugrađani. Taj program s konkretnim i ostvarivim mjerama Metković će učiniti boljim za življenje.

Zadnji natječaj za dodjelu državnog zemljišta u Metkoviću predstavlja klasičan način kako Most upravlja Gradom. Naime, Most se prije dolaska na vlast zalagao za transparentnost, a posebno je javno isticao da njegovi članovi neće sudjelovati u podjeli poljoprivrednog zemljišta. Dogodilo se upravo suprotno. Kada postanem gradonačelnik Metkovića, odmah ću se založiti za reviziju tog natječaja. Također ću ukinuti naplatu gradskog parkinga, smanjiti cijene vrtića, osigurat ću besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovne škole.

(…)

Svjedoci smo velikih podjela u Metkoviću, kako to namjeravate riješiti?

Aktualnoj vlasti Mosta najviše zamjeram što su podijelili grad i razdvojili ljude kao nitko do sada. Prava politika spaja ljude, a kriva ih razdvaja. Vlast Mosta se hvali da su Metković stavili na političku kartu Hrvatske, kao da nama to u gradu nešto znači. Koju korist mi u gradu imamo od toga kad mladi ljudi bježe iz grada? Jedina karta koju su nam ostavili je karta neispunjenih obećanja: plinska elektrana, nova veletržnica, nove poslovne zone, digitalizacije gradske uprave, novi turistički sadržaji. Zato nema razloga da im se ponovno vjeruje - jer naš grad tone. Nažalost, gospoda iz Mosta Metković su pokušali iskoristiti samo kao odskočnu dasku da se dokopaju dobrih pozicija u državnoj vlasti.

Što kažu predizborne ankete?

Most ima i prave ankete, a ne samo one lažne kojima pokušavaju varati. Gubitničku ulogu su sada prebacili gospođici Ujdur da ona pobere negativne političke bodove. Ali naši građani su to znali prepoznati i prije ostalih i zato je Most i izgubio dva puta parlamentarne izbore u gradu Metkoviću. Tako će biti i na ovim lokalnim izborima.

U Metkoviću se puno govori o nepotizmu prilikom zapošljavanja u gradskim ustanovama. Što kažete o tome?

Most je izgubio kompas kada je u pitanju uhljebljivanje svojih kandidata s prošlih lokalnih izbora, njihove najbliže rodbine i kumova. Nakon što su zasjeli u fotelje protiv kojih su im bila puna usta, uručili su otkaze jednom dijelu zaposlenika, a koje sada zbog sudskih presuda moraju vratiti na posao - i to uz financijsku naknadu zaostalih plaća, kamata, troškova suda i slično. Radi se o prilično velikom iznosu s obzirom na skroman proračun Grada Metkovića, a o čemu „transparentno“ šuti vlast u gradu. Svi mi, građani Metkovića to ćemo platiti iz svojih džepova, a ne oni koji su se skrili iza saborskih plaća puno većih od 9999 kuna.

Nepotizam je toliko zaživio da se i pojedini članovi Mosta zgražaju nad time što i kako se radi. Javni natječaji za radna mjesta su toliko transparentni da se pojedinci javno hvale kako unaprijed imaju odgovore za pismena testiranja, dok su neki zaposlenici zaposleni i bez javnog natječaja, a sve od onih koji žele promijeniti stare navike u hrvatskoj politici.

(…)

Što biste poručili Metkovkama i Metkovcima?

Drage Metkovke i Metkovci vi odlučujete 21. svibnja, moj tim i ja želimo zajedništvo svih građana Metkovića, želimo grad bez podjela i revanšizma. U Metkoviću sam rođen, za razliku od čelnika Mosta tu sam oduvijek namjeravao i ostati, a za svoj grad sam spreman predano raditi.

ZAŠTITA SIROMAŠNIH: Ukinut ću naplatu parkiranja!

Nije zvučalo baš previše inovativno donijeti odluku o uvođenju naplate parkiranja u gradu Metkoviću 2014. od strane Mosta. Uz to cijena od 5 kn/h za 1. zonu nije nimalo skromna s obzirom na standard vlastitih građana - 7. mjesto najsiromašnijih u Hrvatskoj i svaki drugi nezaposleni građanin županije je s prebivalištem u ovom gradu. Doslovno se zavukla ruka u poluprazne džepove građana, uvele su se kazne pod izlikom uvođenja reda u prometu u gradu, pokušala se namiriti prihodovna strana proračuna te zaposlila nekolicina djelatnika na teret javnih prihoda grada. Kada postanem gradonačelnik, ukinut ću naplatu parkiranja.