Čačinci, unatoč teškoj situaciji u državi i nebrizi SDP-ove centralne vlasti, realizirat će ključne razvojne projekte povlačenjem sredstva iz europskih fondova! - istaknuo je na Dan Općine načelnik Mirko Mališ. 

Tom je prigodom otvorena nova općinska vijećnica i svečano potpisan sporazum o poslovnoj suradnji i prijateljstvu između te općine u Virovitičko-podravskoj županiji i mađarskog Csavolyja. Cilj - uspostava prekogranične suradnje te učvršćivanja veza na gospodarskom, socijalnom, kulturno-umjetničkom, prosvjetnom, turističkom i sportskom području. 

Uspješne općine trebaju opstati!

Obraćajući se skupu, zamjenica župana Sanja Bošnjak potvrdila je da će Virovitičko-podravska županija, kao i do sada, čvrsto podupirati sve kvalitetne projekte. Pritom se posebno osvrnula na SDP-ove probne balone o ukidanju niza jedinica lokalne samouprave - i to bez ikakvih prethodnih analiza i zadanih kriterija. Poručila je da općine poput Čačinaca - koje su sposobne i iznjedriti i završiti razvojne projekte - moraju opstati! 

Saborski zastupnik (i predsjednik županijskog HDZ-a) Josip Đakić prisnažio je da su uspješne općine kao što je ova nukleus razvoja Županije, ali i cijele zemlje, te da će im buduća vlada, za razliku od trenutačne, dati maksimalnu podršku. 

Priznanja zaslužnima

Na Dan Općine dodijeljen je niz priznanja, a među ostalima i predsjedniku Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milanu Kovaču za doprinos u razvoju višestranačja i demokracije na području Čačinaca. 

U prigodi Dana općine iskazana je i počast poginulim hrvatskim braniteljima. 

Photo: Vladimir Grgurić