Već smo navikli na bezbrojne paradokse Mostovih općinskih, gradskih i županijskih vijećnika te saborskih zastupnika, vođenih isključivo demagoškim, populističkim motivima i rušilačkim nagonom - istaknuo je Petar Škorić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Splita:

- Znamo da je Mostu dijagnosticirana kriza identiteta. Dva puta su htjeli biti oporba u vlasti, a i njihovo sadašnje ponašanje, nažalost, podsjeća na sektu destruktivaca koji bi samo rušili jer nisu u stanju graditi.

Hoću, neću, ne znam

Škorić je izdvojio primjere dva Mostova nonsensa: predlažu amandman za sanaciju krova stadiona Poljud, a na splitskom Gradskom vijeću suprotstavljaju se ulaganju u isti stadion; tvrde da iniciraju tematsku sjednicu o Park-šumi Marjan, a istodobno glasuju protiv dodatnih sredstava za zaštitu Marjana.

„Antiprotivni“, destruktivni grmojevci

Spomenut ću i samo neke projekte - nastavio je Škorić - protiv kojih su glasovali Mostovi gradski i županijski vijećnici te zastupnici:

1. protiv sanacije odlagališta Karepovac;

2. protiv uređenja Žnjanskog platoa;

3. protiv besplatnih udžbenika za splitske osnovnoškolce;

4. protiv novih autobusa;

5. protiv izgradnje stanova za zbrinjavanje hrvatskih branitelja;

6. protiv hospicija;

7. protiv većih rodiljnih naknada;

8. protiv dogradnje OŠ Pujanki;

9. protiv potpora osobama s invaliditetom;

10. protiv obnova 10 ambulanti na području županije;

11. protiv izgradnje centra čistog okoliša u Lećevici;

12. protiv izgradnja novih luka;

13. protiv nabavke nove opreme za vatrogastvo, itd. itd. itd.

Most ili Pametno - dođe na isto!

Očito smo do daljnjeg osuđeni na paradoksalnu i bezglavu oporbu jer je Most sa svojim rušilačkim i neargumentiranim diskursom stao uz bok sa strankom Pametno, koja se po populizmu u Splitu već odavno etablirala - zaključio je predsjednik splitskog HDZ-a.