Nakon obilaska najistočnije hrvatske županije, Vukovarsko-srijemske, Plava skupina HDZ-a za EU izbore nastavila je turneju Lijepom Našom posjetom najsjevernijoj županiji - Međimurskoj!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/i-gradilista-diljem-vukovarsko-srijemske-zupanije-potvrduju-da-je-projekt-slavonija

Horvat, Glavak & Srpak

Naše kandidatkinje i kandidati novi predizborni dan započeli su druženjem s građanima u središtu Čakovca, gdje ih je dočekao vrijedni domaćin - (nacionalni) potpredsjednik HDZ-a, prvi čovjek naše stranke u Međimurju i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Druga postaja - Mursko Središće, najsjeverniji grad Hrvatske! Naš gradonačelnik Dražen Srpak i kandidatkinja HDZ-a iz Zelene skupine Sunčana Glavak, inače rođena Međimurka, odveli su ih na tradicionalnu kulinarsku manifestaciju „Što smo, kaj smo i kak' kuhamo“, na kojoj se u kuhanju domaćih delicija natječu mjesni odbori tog grada.

Čast da medalju uruči pobjednicima - Mjesnom odboru Hlapičina - pripala je našoj najiskusnijoj eurozastupnici Dubravki Šuici.

Teci, Savo - Muro, teci!

I boravak u Murskom Središću naši su kandidati iskoristili za ugodno druženje i korisne razgovore s građanima o europskim projektima, koristima članstva u EU-u i investicijama, a posjetom sajmu cvijeća i laganom šetnjom uz rijeku Muru osvjedočili su se u ljepote ovog kraja.

Osim toga, obišli su i Spomen-dom rudarstva te Spomen-park naftaštva u naselju Peklenici, gdje je otkriveno prvo nalazište nafte u Hrvatskoj, a došli su i na granični prijelaz sa Slovenijom na kojem su, u izjavama za medije, govorili o strateškom cilju Vlade RH i HDZ-a - što bržem ulasku Hrvatske u Schengen.

Dječji vrtić Maslačak

Dražen Srpak, ne bez ponosa, istaknuo je da je Mursko Središće - zahvaljujući i povlačenju sredstava iz EU fondova - postao grad ugodnog življenja, grad koji osluškuje potrebe svojih stanovnika. Stoga je, kako sve ne bi ostalo na riječima, i pozvao kandidate Plave skupine u razgledavanje gradilišta Dječjeg vrtića Maslačak - projekta vrijednog 9.2 milijuna kuna, a financiranog iz Europskog fonda za ruralni razvoj!

S pravom se gradonačelnik pohvalio i projektom „Svi u vrtić“, koji okuplja 6 ustanova za predškolski odgoj u Međimurskoj županiji, a novim programima unaprijedit će usluge vrtića te im produžiti radno vrijeme - sve s ciljem uravnoteživanja poslovnog i obiteljskog života ovdašnjih ljudi. Vrijednost projekta iznosi 13.179.989,71 kn, a 100% se financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF)!

„Zaželi - program zapošljavanja žena“

Također, pohvalio se i da su im za izgradnju nerazvrstanih cesta dodijeljena EU sredstva u iznosu od 8.5 milijuna kuna, a budući da Mursko Središće brine i o sugrađanima starije životne dobi, tako su kroz „Zaželi - program zapošljavanja žena“ 32 potrebite obitelji dobile adekvatnu skrb - za što je Grad dobio 1.250.506,63 kuna bespovratnih sredstava (opet 85% vrijednosti projekta!) te još 220.677,64 iz državnog proračuna!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-murskog-sredisca-i-preloga-nas-cilj-ravnomjerni-razvoj-svih-krajeva-lijepe-nase

Štrigova - kraj dobrih vina

Poslijepodne su se pak kandidati Plave skupine susreli s mladim vinarima na Marđerkinu bregu (Robadje, Štrigova), s kojima su razgovarali o mogućnostima dodatne promocije njihovih proizvoda na europskom tržištu.

Posjet ovome poznatom vinogradarskom kraju, ali i svoj cjelodnevni boravak u Međimurkoj županiji, Plava skupina završila je u samoj Štrigovi, u Vinariji Jakopić, u kojoj su s mladima razgovarali o prednostima našeg članstva u Europskoj uniji.

3 PONOSNA OCA & BAKA!

Uoči Međunarodnog dana obitelji koji je 15. svibnja 1994. prvi put obilježen pod sloganom "Obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece", kandidati Plave skupine uputili su putem HDZ-ove FB stranice posebni pozdrav iz Čakovca. Jer kad govorimo o prinovama, upravo oni mogu biti ponosni! „Obadva, oba su pala!“ Goran Pauk dobio je 3. dijete, sinčića Bornu, na početku turneje. Naš Splićanin hvarskih korijena Domagoj Maroević iščekuje pak 2. kćerkicu - ima i sina! - a naš Zagrepčanin poljičkog podrijetla Tomislav Sokol svoje 1. dijete! Demografska obnova na djelu! A od njih se ne odvaja za savjet uvijek spremna Dubravka Šuica, baka dviju prelijepih unuka!

Dubravka Šuica: Uživamo materijalne benefite EU članstva, ali i europske vrijednosti & slobode!

Naša je pozitivna kampanja fokusirana na europske vrijednosti i na benefite EU članstva. Prošli smo cijelu Hrvatsku od juga, od mog Dubrovnika, preko Istre do Slavonije i natrag u Međimursku županiju, i osobno sam se osvjedočila da nema te sredine, općine ili grada, a da nemaju nekoliko projekata koji se financiraju europskim novcem! Uistinu, Hrvatska je postala veliko gradilište! Dopustite mi pritom malo lokal-patriotizma, ipak sam iz Dubrovnika: Pelješki most, koji gradimo s 356 milijuna eura bespovratnih EU sredstava, ostat će trajni spomenik našeg članstva u Europskoj uniji! Hrvatska već desetljećima želi izgraditi taj most, povezati vlastiti teritorij, ali sami, bez članstva u EU-u, nismo to bili u mogućnosti.

Ali, ne radi se samo o materijalnom benefitu koji osjećamo. Radi se i o europskim vrijednostima i europskim slobodama koje 50 godina nismo mogli dijeliti u onoj bivšoj državi. Naša je i želja i uloga objašnjavati građanima upravo te stvari, zato danas i jesmo ovdje, zato i obilazimo Lijepu Našu i razgovaramo s hrvatskim ljudima.