Općinski odbor HDZ-a Lobor (Krapinsko-zagorska županija) prošlu je godinu završio svečanom sjednicom u Plavoj kući na Markušbrijegu, na kojoj su, među ostalima, sudjelovali predsjednik zagorskog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Žarko Tušek te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i Zagreb Stjepan Adanić.

I odmah ono najvažnije: načelnica Lobora Ljubica Jembrih, izabrana kao neovisna kandidatkinja, službeno je pristupila HDZ-u uz još mnogobrojne pojedince i svoje suradnike iz te zagorske općine!

Sinergija lokalne i državne politike

Našim novim članicama i članovima stranačke su iskaznice u maloj ceremoniji zajedno uručili Tušek, Adanić i predsjednik loborskog HDZ-a Dragutin Adanić, koji je svima zahvalio na iznimnom angažmanu u 2018. godini:

- Realizirani razvojno-socijalni projekti i proračun za 2019. daju nam za pravo da s optimizmom gledamo u budućnost naše općine! Godina iza nas uistinu je bila uspješna, što možemo zahvaliti partnerstvu i sinergiji između lokalne i državne politike. Najbolja je potvrda toga pristupanje brojnih novih članica i članova u loborski HDZ, među njima i naše načelnice Ljubice!

Dosanjan san o dječjem vrtiću

Načelnica Jembrih, naša nova članica, svoje je izlaganje bazirala na vrlo dobroj suradnji općinske i državne razine, što je među mnogim postignućima rezultiralo i potpisivanjem ugovora o izgradnji dječjeg vrtića, čime je loborski HDZ „dosanjao svoj san“ još iz 2010. - kada je kupio zemljište i napravio pripremne radnje za realizaciju tog projekta.

- Nema Vlade kao što je ova Plenkovićeva, naša, HDZ-ova, koja toliko brine o ravnomjernom razvoju Hrvatske i koja s toliko iskrenosti i otvorenosti surađuje s lokalnim jedinicama! Jednako tako, mogu reći da nema političara iz županije koji, poput Tušeka, s toliko strasti, predanosti i dobre volje - ali i uspjeha! - na nacionalnoj razini lobira za projekte u našem voljenom zagorskom kraju! Žarko, od srca hvala!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hrvatsko-zagorje-danas-je-golemo-gradiliste-i-vide-svi-osim-neozbiljnih-sdp-ovaca

Godina projekata

Zahvalivši našoj novoj načelnici, prvi čovjek županijskog HDZ-a Žarko Tušek istaknuo je da su za kraj zaista uspješne godine zaslužni i članice i članovi naše stranke u Hrvatskom zagorju i Vlada RH - koja je dala sve od sebe da 2018. bude godina projekata.

- Dokazi su vidljivi na svakom koraku, Krapinsko-zagorska županija postala je jedno veliko gradilište. Radimo na svim područjima: od školstva i visokog obrazovanja, preko komunalne i prometne infrastrukture, do zapošljavanja i zaštite okoliša… Svi to vide, osim neozbiljnog i licemjernog SDP-a!

2019. - po nove pobjede!

Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić u zapaženom je izlaganju govorio o uspjesima naše Vlade i naše stranke, predvođenih predsjednikom Plenkovićem, dominantnom rejtingu (prema anketama dvostruko smo jači od SDP-a, a četiri puta od Mosta!), novom Statutu, ustroju i racionalizaciji poslovanja HDZ-a te, naravno, o izbornim izazovima u 2019. godini. U kojoj, opet naravno, očekujemo nove trijumfe!

- I ulazak načelnice Jembrih u HDZ, zajedno s desetak svojih suradnika, potvrda je da hrvatski ljudi itekako prepoznaju tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, tko rješava naslijeđene probleme, jedan po jedan, a tko nudi samo maglu, opsjene, strah i destrukciju!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/adanic-neprestano-medu-clanstvom-punim-jedrima-idemo-prema-novoj-pobjedi-na-europskim