HDZ se energično suprotstavio neshvatljivim prijedlozima vladajućeg SDP-a koji potiču zloupotrebu Gradskog vijeća Grada Splita za davanje mandata gradonačelniku za nastavak neodgovornog i stihijskog vođenja Splita! - stoji, među inim, u priopćenju predsjednika splitskog (gradskog) HDZ-a Petra Škorića u povodu napuštanja sjednice Gradskog vijeća Grada Splita.

Priopćenje donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Vijećnici HDZ-ove koalicije Hrvatskoga zajedništva napustili su sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita nezadovoljni samovoljom gradonačelnika Baldasara - koji pokušava zloupotrijebiti Gradsko vijeće za donošenje odluka koje bi mu omogućile ovlasti za nastavak stihijskog vođenja gradske uprave.

Nedopustiva ignorancija 

Baldasar je na sjednici Gradskog vijeća odbio sve prijedloge oporbe za konstruktivnom raspravom oko centra „Mall of Split“ - čije će otvaranje proizvesti prometni kaos i stvoriti velike probleme građanima zbog neriješenih pristupnih cesta. Ali i zahtjeve da se skinu prijedlozi za nezakonito imenovanje ravnatelja Pomorskog muzeja te neusuglašeni prijedlozi oko imenovanja članova komisija.

Baldasarovo „diskrecijsko pravo“

HDZ se oštro suprotstavio neplanskom postavljanju kioska bez konzultacija struke i drugih zainteresiranih strana - na što je bezuspješno upozoravao i na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća. Zatražen je u čemu je planski pristup - kojim bi se postigla prava mjera između ekonomskih interesa, baštine te javnih potreba građana. Nažalost, još jedanput se potvrdilo kako gradonačelnika struka apsolutno ne zanima, već mu je na prvom mjestu, kako i sam kaže, “njegovo diskrecijsko pravo” da kako mu se prohtje i bez ikakvih kriterija, dodjeljuje atraktivne gradske lokacije.  

Neće proći!

HDZ se energično suprotstavio neshvatljivim prijedlozima vladajućeg SDP-a koji potiču zloupotrebu Gradskog vijeća Grada Splita za davanje mandata gradonačelniku za nastavak takvog neodgovornog i stihijskog vođenja Splita.

BALDASARU, IMATE LI PLAN ZA IZBJEGLIČKU KRIZU?

Prvi čovjek splitskog (gradskog) HDZ-a postavio je Baldasaru vijećničko pitanje vezano za izbjegličku krizu odnosno što je poduzeto u organizaciji mogućeg prihvata izbjeglica u gradu pod Marjanom.

- Kakvi su planovi Grada Splita te što se radi i poduzima za eventualni dolazak imigranata ili u tome slijedite Milanovićevu Vladu? - precizirao je Škorić. 

Obrazloženje vijećničkog pitanja donosimo u cijelosti:

Premijer Milanović kontinuirano obmanjuje javnost, od krivih procjena i uvjeravanja kako je sve pod kontrolom, pa do svađanja sa svim susjedima i potpunog salto mortale nakon naloga koje je zbog nepromišljenih postupaka dobio iz EU.

Zato Vas pitam: kako ste se postavili, što ste do sada napravili u organizaciji zbrinjavanja mogućeg prihvata i organizacije transfera/tranzita izbjeglica kroz naš Grad?! Ako se na Prevlaci počeo graditi prihvatni centar - što Milanović nemušto nastoji demantirati - imigranti će skoro i pred naša vrata!?

Kako će se i gdje ljudi transportirati u slučaju ulaska? Gdje je u svemu tome Grad Split? Vidjeli smo da je s aspekta turizma već reagirala Turistička zajednica - jer se otkazuju turističke rezervacije..

Ostojić je slanjem brojnih službi poslao poruku o gradnji prihvatnog centra za migrante na Prevlaci, da bi sutra Milanović i cijela nesposobna SDP-ova družina to demantirala - jer su i sami uvidjeli da će se jug Hrvatske pobuniti zbog uništavanja turizma. 

Turistički sektor očekuje smjernicu i rješenje ovog problema! Hoće li i oni partnerima vani reći da malo ima, pa malo nema tranzita preko Dalmacije. I građani Splita očekuju odgovor što ste poduzeli ili samo čekate, a problem je ako se samo čekaju upute bezglavih ljudi, koji mijenjaju planove svaki dan! 

Znam da je to teško pitanje jer ne zna se tko više obmanjuje i laže - Ostojić ili Milanović?! Ostojić je već uhvaćen u laži kad je za svastiku na Poljudu odmah optužio HDZ i zajedno s Beogradom izmišljao „refašizaciju Hrvatske“. Od tada je prošlo 110 dana, a još nije otkrio poljudske provokatore, iako rukopis svastitke prepoznaju i ptice na grani. Sada potpuno izgubljeni glume domoljube, nastojeći ušićariti koji glas više, pri čemu misle da su građani zaboravili da su prije koju godinu i udžbenike povijesti slali četničkom vojvodi u Beograd na reviziju.

Grad Split, njegovo gospodarstvo i turizam su nam prevažni da bi bili prepušteni stihiji i ovakvim načinima vođenja.