(VIDEO) Sanacija rotora u Novom Zagrebu najbolji je primjer kvalitetne suradnje na dobrobit sugrađana. Projekt je pokrenut zahvaljujući amandmanu zagrebačkog HDZ-a, što je bio naš uvjet da podržimo gradski proračun, a sada su radovi već u punom jeku! 85 posto sredstava osigurano je preko Vlade RH, a 15 posto od Grada Zagreba - poručio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i Gradske organizacije HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić na početku konferencije za medije na temu pet projekata za čiju realizaciju gradonačelnik Milan Bandić traži potporu Vlade RH.

Preveliki projekti za sam Grad

Ti su projekti ionako preveliki da bi ih mogao sam provesti Grad Zagreb, pa je normalno da Bandić pita za pomoć Vladu RH - nastavio je Mikulić:

- Pa ne možemo za „Zagreb na Savi' pričati da je projekt lokalne zajednice, jednostavno ga je nemoguće napraviti bez podrške Vlade i države. I Imunološki zavod, i nacionalna bolnica, sve su to nacionalni projekti koje je HDZ prvi predlagao ili pokretao. I tramvajska linija do Zračne luke „Franjo Tuđman“ bila je važna točka našega Izbornog programa na zadnjim lokalnim izborima. A nacionalni nogometni stadion? I zove se nacionalni jer nije gradski, i može se realizirati jedino u sinergiji Grada i RH.

U interesu Zagreba i Hrvatske

Nema razloga ne surađivati s Bandićem na projektima koji su u interesu i Zagrepčanki i Zagrepčana, ali i cijele Lijepe Naše  - dodao je:

- Važno je sjesti, razgovarati i dogovarati se, pri čemu HDZ i naša Vlada, kako je dobro poručio Gordan Jandroković, ne mogu niti će ikad pristati na eventualne ucjene. Jer za njih, uostalom, i nema razloga jer je naša međusobna suradnja kvalitetna i korektna, a zajednički su nam cilj projekti u interesu Zagreba i Hrvatske. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ne-vidim-poveznicu-izmedu-izvanrednih-izbora-i-projekata-koje-predlaze-bandic