Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine (i prvi čovjek Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba) Andrija Mikulić (HDZ) poručio je da će „netko morati odgovarati ako se utvrdi da gradnja na Britanskom trgu i u Maksimiru nije u skladu sa zakonom“ komentirajući postupanje Uskoka po ta dva predmeta nakon medijskog istupa zamjenice pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinke Paladino. 

Nije gradonačelnik stručnjak

- Zalažem se da institucije rade svoj posao. Struka je iznad svega. Ako je ona nešto rekla, onda je pitanje tko je taj koji smije promijeniti njen stav. Nije gradonačelnik stručnjak da može reći uklapa li se fontana s ove ili one osnove u prostor. Sve što se radi, treba biti pod budnim okom - ističe Mikulić.

Komentirao je i to što je građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva po nalogu DORH-a pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta:

- Nije normalno da se u današnje vrijeme, u centru grada, izvode radovi bez potrebne dokumentacije. Inspekcija je očito dobro postupila jer je zabranila nešto za što Grad nije izdao dokumentaciju.