Mlađi i stariji, žene i muškarci, budući gradonačelnik Rudolf Grljušić i bivši Boris Matković, poduzetnici i radnici, profesori i poljoprivrednici, učiteljice i domaćice, sportaši i kulturnjaci, liječnici i građevinari, uže središte Vrgorca i okolna sela, hrvatski branitelji i njihova djeca, starosjedioci i doseljenici... 

Obećavamo pobjedu!

Naša stranka u Vrgorcu - ponositom gradu Tina Ujevića, gradu pod zaštitom svetog Petra i Pavla - nikada nije bila složnija! Svi članovi Gradskog odbora uglas su na jučerašnjem radnom sastanku poručili:

- Predsjedniče Karamarko, obećavamo pobjedu! 

Stalno na terenu - uvijek sa svojim narodom! Osim budućeg premijera, na sastanku su sudjelovali i glavni tajnik Milijan Brkić i prvi čovjek  naše stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji (i saborski zastupnik) Ante Sanader. 

Više od stotinu novih članova!

Redom su istaknuli zadovoljstvo dosad nezapamćenim uzletom jedne stranke ili liste u tom gradu od oko 6.500 stanovnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji! HDZ-u je u Vrgorcu - uoči prijevremenih lokalnih izbora - zajedno pristupilo više od stotinu novih članova, listom mladih! Obnovljena snaga - Novi zanos!

Sastanak je zaključen obraćanjem našega mladog kandidata Rudolfa Grljušića. Taj 28-godišnji inženjer građevinarstva napustio je siguran posao s mjesečnom plaćom od 38 tisuća kuna u Australiji te se na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - odlučio upustiti u gradonačelničku utrku. 

Ponosni na Vrgorac!

Stalno prekidan pljeskom i uzvicima „Ne damo Vrgorac!“, „Ponosni na svoj grad!“ i „Pobjeda, pobjeda!“, Grljušić je objasnio razloge svoje kandidature:

Kada sam vidio kakvu sudbinu našem Vrgorcu sprema „zavisna lista“ Ante Pranića i njegovoga metkovskog mentora Bože Petrova, nisam mogao odbiti poziv! Kandidirati se - to je najmanje što mogu učiniti za svoj grad, za svoje Vrgorčanke i Vrgorčane, nad kojima su se nadvile opasne magle raznih tobože „nezavisnih“ opsjenara. Pranić otvoreno priznaje da je srušio gradski proračun i izazvao prijevremene izbore - izbore koji će nas koštati 600.000 kuna! - samo kako bi eventualnom pobjedom, citiram, "pojačao vjetar u jedra" Boži Petrovu i njegovom Mostu. Kako bi se Petrov dočepao saborskog mandata! Pranić žrtvuje svoj grad radi tuđih interesa! No neće proći! Vrgorčanke i Vrgorčani su ih prozreli!

Ne damo Vrgorac! - do dugo se u noć ta Grljušićeva poruka prenosila od usta do usta, od kuće do kuće, od obitelji do obitelji, od sinova na očeve, od majki na kćeri... 

Da, ne damo svoj grad! Ponosni na Vrgorac!