Dana 19. rujna na 1. programu Hrvatskog radija u Vijestima u 15 sati (urednik: Grga Mrvica), u izvještaju o Rafineriji Sisak, novinarka Silva Celebrini svog je sugovornika, SDP-ovca Davorka Vidovića, predstavila kao „budućeg sisačko-moslavačkog župana“. 

Ali - za taj se „propust“ HRT morao ispričati, i to nakon prosvjeda izbornog stožera Ive Žinića, kandidata koalicije HDZ-HSS-BUZ za župana. 

U maniri agit-propa

HRT se ispričao, ali nastavio po starom. Manirom nekadašnjeg agit-propa. Besramno. U prijevodu: nastavio je favorizirati Milanovićeva kandidata na izvanrednim izborima za sisačko-moslavačkog župana 12. listopada - raspisanima nakon što je bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel bila završila iza rešetka. 

Tako je Vidović trebao sutra gostovati u HTV-ovoj Piramidi. Ali - neće! Trebao je 28. rujna nastupiti i u Nedjeljom u 2, kod Aleksandra Stankovića. Ali - nije! 

Odlučna Žinićeva reakcija

Nije i neće, jer je Žinićev stožer promptno, čvrsto reagirao te Državnome izbornom povjerenstvu prijavio ovaj novi HRT-ov pokušaj pogodavanja SDP-ovu kandidatu, a time i novo kršenje Zakona o lokalnim izborima i profesionalnih pravila. DIP je prihvatio prigovor te naložio HRT-u da Vidovića „skine“ iz Nedjeljom u 2 i Piramide!

DIP-ovo upozorenje aktualnoj prisavskoj nomenklaturi, predvođenoj SDP-ovim povjerenikom Goranom Radmanom, možete pročitati OVDJE.  

Kao TV Zagreb nakon Hrvatskog proljeća

I ova najnovija HRT-ova blamaža bolno svjedoči kako je javni radiotelevizijski servis - koji plaćaju svi građani svih političkih opcija i koji ima zakonsku obvezu nepristranosti - postao SDP-ovo glasilo. Ili „partijski organ“ - upotrijebimo tu Radmanu vrlo milu sintagmu. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-josipovicevoj-sluzbi-hrt-cenzuri...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/otvoreno-pismo-radmanu-hrt-vodite-kao-da...

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/nije-problem-radmanova-komunisticka-prosl...

Agoniji došao kraj!

U Žinićevu stožeru ne kriju zadovoljstvo DIP-ovom reakcijom:

- Kako je naš kandidat pravodobnim prigovorom spriječio novi HRT-ov pokušaj kršenja zakona i favoriziranja SDP-a, tako će, podjednako odlučno, znati uvesti red u Sisačko-moslavačku županiju koju su u deset godina vladavine svojim kriminalnim aferama rastočili i gospodarski urušili bivša županica Lovrić Merzel i njen SDP! Došao je napokon kraj agoniji!

Kontinuitet SDP-a i družine Merzel

Žinićev stožer, na kraju priopćenja, „očekuje da HRT omogući ravnopravnu utrku svim kandidatima prijevremenih izbora za župana i zamjenike župana Sisačko-moslavačke županije“. 

A Vidovićevi su kandidati za dožupane Zdenko Vahovec (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS) - isti oni koji su donedavno bili zamjenici upravo zloglasne županice Lovrić Merzel! Pametnome dosta. 

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-dosao-je-napokon-kraj-sdp-ovu-krimina...

PrivitakVeličina
20140925dipvshrt-zinic.pdf82.74 KB