U Vrbovcu, rodnom gradu Petra Zrinskog, jučer je održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije (proširenog predsjednicima gradskih i općinskog organizacija), na kojem su se analizirale pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Potom je svečano obilježena 27. obljetnica osnutka naše stranke za područje ondašnje Općine Vrbovec. Na oba događaja sudjelovao je i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Dobit ćemo župana nakon dugo godina!

Uoči same sjednice, glavni tajnik, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Barišić i naš kandidat za župana (i gradonačelnik Vrbovca) Vladimir Bregović obratili su se novinarima.

- Sa zadovoljstvom sam u Vrbovcu, gdje razgovaramo o pripremama za lokalne izbore u koje ulazimo kao najjača politička stranka u Hrvatskoj. Spremni smo ostvariti najbolje rezultate i očekujem da ćemo i nakon ovih izbora biti pobjednici s najviše župana, gradonačelnika i načelnika. U Zagrebačkoj županiji očekujemo da ćemo dobiti župana nakon dugo godina. Do sada smo bili dio vladajuće koalicije, naime, ali nismo imali svog župana. Uvjeren sam da će naš kandidat Vladimir Bregović biti novi župan Zagrebačke županije, ali i da ćemo „obraniti“ sve gradove i općine u kojima smo sada na vlasti te preuzeti odgovornost za nekoliko lokalnih sredina u kojima to nismo - najavio je Gordan Jandroković.

Načelo supsidijarnosti

Na pitanje s kim HDZ može i hoće koalirati, a s kim nema mogućnosti dogovora, glavni je tajnik odgovorio:

- Nacionalno vodstvo HDZ-a poštuje načelo supsidijarnosti, što znači da naše županijske, gradske i općinske organizacije same odlučuju s kim će surađivati. Vjerujem da će u tom pogledu donijeti najbolje odluke kada su u pitanju interesi njihovih sredina i samog HDZ-a. I dalje ostavljamo otvorenu mogućnost za dogovor s pojedinim strankama. Sasvim sam siguran, međutim, da nećemo koalirati sa SDP-om i ostalim strankama koje s nama ne dijele političke vrijednosti i politički program.

Dokazan kao gradonačelnik!

I predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Barišić najavljuje pobjedu:

- Gospodin Vladimir Bregović apsolutno zaslužuje biti naš kandidat za župana. Iznimno je kvalitetan, dokazan kao gradonačelnik, prepun ideja za razvoj naše županije. On će, siguran sam, opravdati naše povjerenje i naša očekivanja. I napokon će nas, nakon dugo godina, dovesti na čelo Županije!

Maksimalno korištenje EU fondova

Kandidat za župana Vladimir Bregović zaključio je da HDZ ne smije i neće propustiti šansu da preuzme odgovornost za upravljanje Zagrebačkom županijom:

- Kandidaturu za župana istaknuo sam nakon jednoglasne podrške Županijskog odbora HDZ-a, a u suglasnosti s vrhom stranke. To je velika čast i obaveza. HDZ ima jedinstvenu priliku da nakon 20 godina dobije svog župana. Nećemo je propustiti! Moja je vizija maksimalno iskorištavati fondove EU, a ne provoditi puke transfere novca kao do sada. Želimo imati županijske projekte i multiplicirati naša ulaganja te na temelju takvoga razvojnog programa okupljamo široku koaliciju od centra nadesno. Uopće ne sumnjam da smo mi ti koji će 21. svibnja navečer - slaviti!

Photo: zgprsten.hr

DESETI ŽUPANIJSKI ODBOR

Nakon Osijeka, Šibenika, Krapine, Virovitice, Gospića, Rijeke, Slavonskog Broda, Bjelovara i Siska, u Vrbovcu je glavni tajnik Gordan Jandroković održao sastanak s desetim županijskim odborom HDZ-a u okviru redovitih obilazaka terena s ciljem da se potanje upozna sa stanjem u stranačkim organizacijama i provjeri kako teku pripreme za izbore.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-siska-franjo-saban-sigurno-zna-i-moze-bolje-od-aferama-opterecene-sdp-ove

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-bjelovaru-koalicija-s-hss-om-i-hsls-om-mudar-je-potez

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/brodsko-posavski-zupan-danijel-marusic-ide-po-novi-mandat

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/majda-buric-kandidatkinja-hdz-za-primorsko-goransku-zupanicu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-licko-senjskoj-zupaniji-ocekujemo-pobjedu-i-u-novalji-i-u-otoccu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-viroviticko-podravskoj-zupaniji-cilj-ponovno-pobijediti-u-svim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-krapini-pobijedit-cemo-u-nizu-sredina-u-kojima-dosad-nismo-bili

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-hdz-u-sibeniku-ocekujemo-pobjedu

Između obilazaka terena diljem Lijepe Naše, glavni tajnik Jandroković sudjelovao je i na (redovitim) sjednicama Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i samoga Gradskog odbora.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/optimisticni-smo-hdz-ima-jako-dobre-izglede-u-zagrebu