Uoči današnje tematske sjednice Gradske skupštine o gospodarenju otpadom u Zagrebu - sazvane na inicijativu Kluba zastupnika HDZ-a - prvi čovjek naše stranke u glavnom gradu (i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a) Andrija Mikulić obratio se predstavnicima medijama ocijenivši predloženi „Plan gospodarenja otpadom“ još jednim Bandićevim samovoljnim pokušajem kršenja pozitivnih propisa i to na štetu svih Zagrepčana! A takvi će postupci već na prvim izborima aktualnom gradonačelniku doći na naplatu.

Dva lica iste partije

„Rješenja“ koja Milan Bandić nudi - ističe Mikulić - ne samo što bi izazvala poskupljenja komunalnih usluga i ugrozila zdravlje naših sugrađana, nego bi i u opasnost dovela gradski proračun. Stoga ne bi odmoglo da vladajuća većina u Skupštini napokon počne slušati struku! I Bernardić i Bandić, dva lica iste partije, ništa nisu napravili da se problem riješi - a u Gradu već 15 godina drže sve poluge vlasti! 

Prenosimo još neke naglaske iz Mikulićeva izlaganja:

Kako i gdje s otrovom - nevažno!

„Plan gospodarenja otpadom“ svojevrsni je predračun za nabavu nove spalionice. Prema postojećim zakonskim odredbama i propisima, Grad Zagreb ima obvezu zbrinuti sav nastali otpad, a ne samo komunalni. Ono što još više zabrinjava jest činjenica da se ne zna gdje će se i na koji način zbrinuti opasni otpad koji nastaje u procesu spaljivanja - oko deset tisuća tona godišnje! 

Tko to truje našu vodu!?

U Resniku, na predviđenoj lokaciji za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom i spalionice, nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Insistiramo na prethodnom utvrđivanju stvarnih vlasnika parcela koje su predviđene za otkup radi izgradnje spalionice. Predviđena lokacija ima još jedan ozbiljan nedostatak - nalazi se na rubu treće i druge zone vodozaštitnog područja. Apsolutno je neprihvatljivo da se ondje gradi spalionica!

A što tek reći o netransparentnosti financiranja „projekta“?! Zar se od Bandića uopće nešto drugo može očekivati?!