(PHOTO GALERIJA) Nakon Đakova, u kojem je otvorio ispostavu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te se družio s građanima, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković nastavio je svoj obilazak Osječko-baranjske županije posjetom Osijeku i Belom Manastiru.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-dakova-cinimo-upravo-ono-zbog-cega-smo-i-dobili-povjerenje-rjesavamo-probleme-koji

Šojat & Anušić - sjajni kandidati!

U „Malom Beču“, kako se nekoć nazivao Osijek, predsjednika Plenkovića - u čijem su društvu bili potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić i prvi čovjek naše stranke u Osječko-baranjskoj županiji Ivan Anušić - dočekala je naša kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Šojat, popularna Ivana Osječka. Šetnja središtem grada, pozdravi i izrazi podrške, fotografije i kava s građanima, poruke brojnih simpatizera - Osijek se, nakon dugo godina, vraća HDZ-u!

- Naši odlični kandidati za čelne dužnosti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji Ivana Šojat i Ivan Anušić imaju punu potporu vodstva HDZ-a i mene osobno te sam uvjeren da će postići sjajne rezultate na lokalnim izborima 21. svibnja i svojom energijom realizirati kvalitetne programe i razvojno-socijalne projekte koje su predstavili građanima. Zadovoljstvo mi je podržati ih! - istaknuo je Plenković. 

Konkretni projekti i uspjesi

Kandidat za župana Ivan Anušić zahvalio je predsjedniku Plenkoviću na njegovoj trajnoj, iskrenoj brizi za Slavoniju i čestim dolascima u Osječko-baranjsku županiju:

- Upravo smo došli iz Đakova u kojem je ponovno otvorena ispostava Agencije za plaćanje u poljoprivredi. U srijedu je pak u Zagrebu potpisano 117 milijuna kuna za izgradnju terminala za pretovar rasutih tereta u Luci Osijek. To su konkretni projekti, konkretni potezi. „Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“ - kojim Plenkovićeva Vlada ispunjava jednu od najvažnijih točki Izbornog programa HDZ-a - pokrenut je kako bi se osiguralo 18,75 milijardi kuna iz EU fondova isključivo za pet slavonskih županija. Čast mi je što sam dio toga velikog projekta kojim ćemo oživjeti našu Slavoniju i Baranju! Čvrsto sam uvjeren u pobjedu!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-1875-milijardi-kuna-projekt-slavonija-baranja-i-zapadni-srijem-ozivjet-ce

Osijek želi i zaslužuje više!

Naša Ivana Osječka naglasila je da su predsjednik Plenković, njegova Vlada i HDZ svojim programima i konkretnim projektima na najbolji mogući način pokazali koliko žele napredak Slavonije i Grada Osijeka: 

- Uz potporu Vlade i realizaciju moga izbornog programa, Osijek će nakon HDZ-ove pobjede napokon prijeći prag stoljeća i punim potencijalima, koji su nažalost zasad neiskorišteni, ući u 21. stoljeće. Često volim kazati da je potrebno da u našem gradu i županiji bude vlast koja je u stanje efikasno komunicirati s vrhom države upravo kako bi Osijek iskoristio što više od 2,5 milijarde eura iz „Projekta Slavonija“. A tu moji jako dobri odnosi s predsjednikom Plenkovićem i predsjednicom RH mogu samo koristiti Osječankama i Osječanima!

Osijek želi i zaslužuje više i bolje od ovog što sada ima!

Beli Manastir: Bivšu vojarnu građanima!

Nakon Osijeka, predsjednik Plenković je posjetio i Beli Manastir.Ispred bivše vojarne mu je naš kandidat za gradonačelnika Tomislav Rob predstavio projekt kojim planira - nakon pobjede 21. svibnja - revitalizirati taj napušteni prostor na samom ulazu u grad i staviti ga na raspolaganje sugrađanima.

Slijedile su uobičajena šetnja središtem grada, pozdravi i izrazi podrške, fotografije s građanima, poruke brojnih simpatizera - Beli Manastir se, napokon, vraća HDZ-u!