Predsjednik HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat uputio je otvoreno pismo županu Matiji Posavcu (HNS) i svim strankama koje podupiru Milanovićeva kandidata Ivu Josipovića. 

Pismo donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Kleo se u Međimurje ...

Poštovani gospodine župane, 

prilikom izjašnjavanja o Deklaraciji o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Međimurske  županije - u kojoj se nedvosmisleno navodi da se njom žele preduhitriti sve najave regionalnog preustroja Hrvatske u smjeru objedinjavanja sjevero-zapadnih hrvatskih županija u jednu regiju s centrom u Varaždinu - podržali su je svi vijećnici u županijskoj skupštini bez obzira na stranačku pripadnost.  

... a sada pristaje na njegovo ukidanje!

U Deklaraciji stoji da Međimurska županija mora zadržati status županije - regije. Prema Deklaraciji, neprihvatljiva je svaka podjela na tzv. planska područja koja idu prema smanjivanju ovlasti i ukidanju Međimurske županije.

Danas, međutim, podržavate kandidaturu Milanovićeva kandidata Ive Josipovića, čiji se program temelji na „regionalizaciji“ - upravo na gašenju naše Međimurske županije!?

Osudite Josipovića ili se ispričajte!

Tražimo od Vas kao župana, kao i od stranaka koje zajedno s Vama podržavaju Josipovićevu kandidaturu (SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti - Stranka rada, MDS ...), da javno osudite njegovu namjeru ukidanja naše Međimurske županije. 

A ako to niste spremni, ispričajte se Međimurcima i Međimurkama što ste ih na taj način obmanuli i prevarili.