Županijski odbori HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a Krapinsko-zagorske županije te Zagorska demokratska stranka (ZDS) i Zagorska stranka (ZS) uputili su otvoreno pismo županu Željku Kolaru (SDP) i ostalim strankama koje podupiru Milanovićeva kandidata Ivu Josipovića (HNS, HSU i Hrvatski laburisti - Stranka rada). 

A taj isti Josipović želi ukinuti Hrvatsko zagorje i utopiti ga u „regiju Sjeverozapadna Hrvatska“!? Pismo prenosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Kleo se u Zagorje ...

Poštovani gospodine župane, 

prilikom izjašnjavanja o Deklaraciji o očuvanju Krapinsko-zagorske županije - koju je inicirao HDZ - javno ste rekli da nećete glasovati za nju jer ionako nećete dopustiti gašenje Krapinsko-zagorske županije, područne jedinice koja je simbol Hrvatskog zagorja kao regije.

... i po cijenu ostavke 

Tvrdili ste tada da ćete braniti Krapinsko-zagorsku županiju i po cijenu vlastite ostavke.

Danas, međutim, podržavate kandidaturu Ive Josipovića, čiji se program temelji na „regionalizaciji“ - upravo na gašenju naše Krapinsko-zagorske županije!?

Osudite Josipovića ili se ispričajte!

Tražimo od Vas kao župana, kao i od stranaka koje zajedno s Vama podržavaju kandidaturu Ive Josipovića (SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti - Stranka rada), da javno osudite njegovu namjeru ukidanja naše zagorske županije. A ako to niste spremni, da se ispričate zagorskoj javnosti što ste ih na taj način obmanuli i prevarili.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-ne-damo-josipovicu-i-sdp-u-da-ukinu-h...

Svi potpisnici 

Otvoreno pismo su potpisali: predsjednik Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a KZŽ Žarko Tušek, predsjednica ŽO HSS-a KZŽ Vlasta Hubicki, predsjednik ZDS-a Stanko Belina, predsjednik ZS-a Miljenko Jerneić, predsjednik ŽO HSLS-a KZŽ Žarko Broz i predsjednik ŽO HSP-a KZŽ Stjepan Ranogajec.  

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-zagorska-stranka-obmanjujuci-javnost-...