Jučer je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava i službeno preuzeo vlast u Vukovaru. S njim su bili i njegovo dvoje zamjenika, Marija Budimir i Marijan Pavliček. Pobjednik prijevremenih izbora kao prve korake nakon preuzimanja gradonačelničke dužnosti najavio je donošenje gradskog proračuna i otvaranje novih radnih mjesta.

Novi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je i službeno preuzeo „ključeve grada“, a učinio je to u društvu svojih dvoje zamjenika - Marijom Budimir i Marijanom Pavličekom. Primopredaju vlasti pobjedniku prijevremenih izbora obavio je Vladin povjerenik za Grad Vukovar Damir Grizelj. 

Penava je u svom prvom obraćanju javnosti nakon službenog preuzimanja vlasti govorio o prvim koracima ka ispunjenju predizbornog programa.

 - Pred nama je rješavanje pitanja financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola! Već smo razgovarali o tome i obavili pripreme, a danas ćemo razgovarati s predstavnicima Zajedničkog vijeća općina.

Vukovarci su biranjem Penave pokazali da su prepoznali HDZ-ov program zapošljavanja i gospodarskog oporavka. U ostvarivanju tog programa u gradu na Dunavu potrebno je hitno donijeti novi proračun. Nova su radna mjesta, naglasio je Penava, na vrhu liste prioriteta:

- Ključno je žurno konstituiranje Gradskoga vijeća i usvajanje proračuna za 2014. Pred nama je analiza zatečenog stanja i definiranje točaka za koja su potrebna poboljšanja, a prioritetno želimo raditi na ostvarivanju gospodarskih ciljeva iz našeg programa: otvaranje novih radnih mjesta, sufinanciranje otvaranja prvog obrta s 10.000 kuna te pokretanje poslova u gospodarskoj zoni.