Još jedna lijepa najava za europske izbore. HDZ, koji je samostalno nastupio, neprijeporni je pobjednik nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Gradu Varaždinu, a ljevica je doživjela težak poraz, iako to nastoji sakriti čudnovatim tumačenjem brojki! Prvo: HDZ je pojedinačno osvojio najviše vijećničkih mandata - njih 40, što je puno bolji rezultat nego prije četiri godine kada smo ih dobili 33, a tada smo na izbore izašli u širokoj koaliciji! - istaknuo je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina (i predsjednik Gradskog vijeća) Damir Habijan.

HDZ-u 7 predsjednika VMO-a

Ako nastavimo uspoređivati mandate s prošlih i sadašnjih izbora, dodao je Habijan, jedini je mogući zaključak da je ujedinjena ljevica doživjela - potop!

- SDP & njegovi koalicijski partneri Reformisti i HSU skupa su dobili 50 mandata. Od čega SDP samo 21! Ako se zna da su te tri stranke na prošlim izborima imale 72 mandata, onda je njihov pad evidentan. A HDZ je pokazao da se samostalno može nositi s cijelom ljevicom!

Naglasio je i da se ovakav podbačaj ljevice reflektira i na odnose snaga po vijećima mjesnih odbor+a. I dok su nakon prošlih izbora SDP & partneri imali 8 predsjednika VMO-a, sada mogu računati tek na - 2.

- U ostalih 14 mjesnih odbora predsjednike će dati HDZ, nezavisne liste i HNS. A od toga će najmanje polovica biti iz naše stranke! - najavio je Habijan.

HDZ sam protiv ljevice

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak izdvojio je da statistika nedvojbeno dokazuje rast povjerenja birača u HDZ.

- Veliki pad stranaka ljevice pokazuje da im HDZ u Varaždinu može doslovno sam parirati. To je rezultat dobrog rada i predanog angažmana na terenu, ali i ekonomskih postignuća naše, HDZ-ove Vlade: fokusirani smo na investicije, otvaranje radnih mjesta, povlačenje europskih sredstava, rast gospodarstva... I to je ono što najviše zanima hrvatske ljude. Ostali neka se zapitaju jesu li im populizam, destrukcija, demagogija i kritizerstvo donijeli išta dobro.

Treća pobjeda u nizu

Na kraju su Habijan i Stričak zahvalili Varaždinkama i Varaždincima koji su svoj glas i povjerenje dali kandidatima HDZ-a, ali i svima koji su u nedjelju izašli na izbore. Nakon Šibenika i Vinkovaca, treća je to uzastopna pobjeda naše stranke na izborima za mjesnu samoupravu u županijskim sjedištima.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-sibeniku-od-45-gradskih-cetvrti-mjesnih-odbora-imamo-apsolutnu-vecinu-u-39

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/izborni-trijumf-i-u-vinkovcima-hdz-u-11-od-12-mjesnih-odbora