Nakon što je izabran za novog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba - s 30 glasova ZA, 6 protiv i 10 suzdržanih - prof. dr. sc. Drago Prgomet pred gradskim je zastupnicima položio prisegu za ovu odgovornu dužnost, na koju je došao umjesto dr. sc. Andrije Mikulića koji je postao glavni državni inspektor.

Očuvanje digniteta Skupštine

Prgomet, inače i ratni dragovoljac i brigadir HV-a, u svom je obraćanju poručio da je bez obzira na rezultate glasovanja, tko je ostao suzdržan i tko je bio protiv, on predsjednik svih zastupnika u Gradskoj skupštini te da će čuvati dignitet i Skupštine i njenih zastupnika koje su neposredno izabrali građani Zagreba.

- Dužnost nam je učiniti Zagreb naprednijim, boljim i sigurnijim mjestom. Učinimo ga takvim čuvajući povijest grada, spomen na ljude koji su branili Domovinu, učinimo ga takvim na temeljima međusobnog uvažavanja i dijaloga u kojima ćemo jedni druge procjenjivati ne po stranačkoj pripadnosti, spolu, vjeri, ideološkim nazorima, nego isključivo po vrijednostima naših karaktera - poručio je Prgomet i pozvao gradske zastupnike na suradnju na dobrobit Zagrepčana.

Jasno definirana većina

Ocijenio je, odgovarajući na pitanja novinara, da je parlamentarna većina u Gradskoj skupštini vrlo jasno definirana bez obzira na tvrdnje oporbe.

- Onaj tko je u oporbi također zna svoje mjesto, tako da tu nema ni promjena ni neznanja.

IVAN KUJUNDŽIĆ NOVI ZASTUPNIK

U Gradskoj skupštini prisegnuo je i naš novi zastupnik Ivan Kujundžić, akademski kipar iz Sesveta, koji je zamijenio Andriju Mikulića:

- Štitit ću interese svih građana Zagreba, s posebnim fokusom na kulture i urbanu tematiku budući da sam profesionalni umjetnik.