Povjerenstvo za branitelje zagrebačkog HDZ-a oštro je osudilo Zorana Pusića i njegovu akciju postavljanja ćiriličnih ploča u Ulici grada Vukovara. Ovakvim perfidnim manifestacijama pod plaštom tolerancije Pusić i družina željeli su potaknuti ekscese kako bi mogli hrvatske branitelje optužiti za nasilje i sukobe. Na sreću, nitko više ne nasjeda na te stare partijske štosove. 

Dne 16. studenog, na prvu obljetnicu oslobođajućih presuda hrvatskim generalima i dva dana uoči godišnjice vukovarske tragedije, tzv. građanska inicijativa „Za Hrvatsku svih nas“, predvođena notornim Zoranom Pusićem, u „povodu Svjetskog dana tolerancije“ postavljala je ćirilične table u glavnome gradu Hrvatske, i tu upravo u Ulici grada Vukovaru. Protuzakonitoj akciji, bešćutno nazvanoj „Za budućnost Vukovara“, zdušno su sekundirali MUP i HRT, javni servisi koji bi se, ironije li današnje Hrvatske, trebali zauzimati upravo za - zakonitost. 

Omalovažavanje Domovinskog rata

Povjerenstvo za hrvatske branitelje Gradskog odbora HDZ-a Zagreba promptno je reagiralo priopćenjem, osudilo akciju i okvalificiralo je onakvom kakva i jest - kao „namjernu provokaciju s ciljem omalovažavanja vrijednosti Domovinskog rata“ te „izazivanja rasta tenzija i sukoba“ u sklopu orkestrirane kampanje:

- Zoran Pusić je veličanstveni skup od nekoliko desetaka tisuća hrvatskih branitelja na Trgu bana Jelačića u proljeće ove godine nazvao „ruljom crvenih očiju“, čime su on i njemu slični iskazali svoju mržnju i netrpeljivost prema svemu što ima predznak hrvatski. (…) I najnovijom akcijom na simboličkoj je razini Pusić odaslao poruku netolerancije prema svima koji misle drukčije (dakle, prema velikoj većini građana Hrvatske), koji se zalažu za vrijednosti Domovinskog rata i žrtve hrvatskih branitelja, vrijednosti na kojima se i temelji moderna europska Hrvatska.

Partijski ćirilični spinovi

Takve partijske provokacije i pokušaji manipulacije imaju, u biti, isti cilj koji je imalo i Vladino nasilno i protuzakonito uvođenje dvojezičnih natpisa u  Vukovaru, poručuju zagrebački branitelji - članovi HDZ-a:

- Ovakvim manifestacijama netrpeljivosti perfidno provociraju tenzije i izazivanje ekscesnih situacija kako bi mogli hrvatske branitelje optužiti za nasilje i sukobe. I kako bi aktualna neokomunistička vlast skrenula pozornost s vlastitih neuspjeha i činjenice da je gospodarski sunovratila Hrvatsku.

Hrvatski branitelji, dakako, nemaju ništa protiv ćirilice kao pisma, ali vladajuća elita mora shvatiti da ćirilica u Vukovaru ima neko sasvim drugo značenje - ona je simbol pod kojim se Vukovar razarao, pod kojim su ubijani njegovi građani i hrvatski branitelji - zaključuje se u priopćenju.