Nova pravednost: Josipoviću sve, Dalmaciji ništa! - sukus je to poruka predsjednika gradskog HDZ-a Petra Škorića s današnje konferencije za novinstvo u Splitu. HRT, naime, pod faraonskim vodstvom glavnog ravnatelja Gorana Radmana (inače, provjerenog kadra predsjednika Ive Josipovića), osim što ukida dopisništva, prvi put u povijesti odbija prijenos utakmica Hajduka i Splita. Žalosno! Istovremeno, preko radiotelevizijskog servisa, koji bi trebao biti javan, prenose se manje bitni sportski događaji. 

Radman vs. Hajduk

Škorić je bio više nego jasan u osudi ovakvog  Radmanovog eklatantnog ponižavanja hrvatskoga juga. S razlogom se zapitao vidi li Radman u Splitu - i Dalmaciji! - samo pretplatu. I dok je Hajduk na HRT-u zanemaren zbog tobože financijskih razloga, Radman s HDS ZAMP-om upražnjava potpisivanje lukrativnog ugovora basnoslovnog iznosa.

- Prema odluci HRT-a, odnosno Radmana, gostujuća utakmica Hajduka protiv Dundalka iz Irske te domaća i gostujuća utakmica Splita protiv Hapoel Be'er Sheve iz Izraela, neće se prenositi pod izlikom enormnih troškova! Istovremeno, Radman se otvoreno založio za potpisivanje novog, skupljeg ugovora teškog gotovo 67 milijuna kuna s HDS ZAMP-om u kojem glavnu riječ vodi Josipović. Kao dodatak financijskoj bilanci, HRT je u postupku dobivanja i kredita od 200 milijuna kuna za potrebe nabavke nove opreme.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/radman-na-prepad-zeli-sa-zamp-om-sklopiti-ugovor-vrijedan-675-milijuna-kuna

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-josipovicev-igrac-radman-i-dalje-po-svaku-cijenu-zeli-progurati-sumnjivi

A kako djeluje dvojac Radman-Josipović, detaljno je potom pojasnio Škorić:

Zborno područje ZAMP

- Josipovićev moto u predsjedničkoj kampanji bio je „jednakost i pravednost“, stoga se pitam je li pravedno uzeti od HRT-a 67 milijuna kuna za sebe i prijatelje u ZAMP-u i Emporionu - privatne tvrtke Josipovićeva prijatelja Marka Vojkovića  - koja samo za administrativne poslove od HDS ZAMP-a dobije oko 17 milijuna kuna!?  A preko 2 milijuna navijača Hajduka ostaje bez prijenosa od tek četiri tisuće eura! Je li zadaća javne televizije pogodovati Josipoviću? Znakovito je i da Radman odluku o trogodišnjem ugovoru donosi uoči najava Ministarstva financija o ukidanju parafiskalnih nameta, uključujući i naknadu za ZAMP! Bojim se da ovime Radman pogoduje upravo Josipoviću koji je svjestan da neće osvojiti drugi mandat, pa pokušava osigurati svoju financijsku budućnost. A Josipović je „poduzetnost“ dokazao još 1992. kada je ZAMP potpisao prvi ugovor s HRT-om! Dok su branitelji ginuli u postrojbama Hrvatske vojske i zbornim područjima, Josipović je aktivno osnivao i djelovao u „Zbornom području ZAMP“!