Milanović i SDP vode „prvoaprilsku“ politiku! Nema ni rasta, ni reda, ni razvoja. Premijer na odlasku iznevjerio je građane, iako je u izbornoj noći obećao da je to prvo što ne smiju učiniti. Uz povećanje javnoga duga - za 100 milijardi kuna - BDP nam je niži nego 2011. Iz VIII. izborne jedinice imenovano je pet ministara od kojih su četvorica smijenjena u unutarstranačkim borbama. SDP nije uspio riješiti pitanje riječkoga autobusnog kolodvora, ali su zato povećali cijene grijanja! - zajednička je poruka s konferencije za novinare koju su u Rijeci održali naš saborski zastupnik Josip Borić i vijećnik u Županijskoj skupštini Dinko Beaković.

Donosimo ključne poruke:

BORIĆ: Grčićev poučak - „pad može biti rast“!

Vladajuća koalicija govori o rastu BDP-a na temelju kvartalnoga rasta u 2015., ali građanima ne žele objasniti kako to izgleda u novcima. Odnosno - da se BDP može prikazati na razini godine i u kunama. U 2011. ukupni BDP bio je 332 milijarde kuna dok će u 2015. BDP iznositi oko 330 milijardi kuna. Dakle, dvije milijarde kuna manje nego 2011. To se može tumačiti kao „rast“ samo uz Grčićev poučak da „pad može biti rast.“ Milanović i SDP vode „prvoaprilsku“ politiku! Nema ni rasta, ni reda, ni razvoja. Premijer na odlasku iznevjerio je građane, iako je u izbornoj noći obećao da je to prvo što ne smiju učiniti. Iz VIII. izborne jedinice imenovano je pet ministara - četvorica su smijenjena u unutarstranačkim borbama, a petom je ugodnije biti župan.

Partija „poharala“ institucije

Partija je u protekle četiri godine htjela svojim interesima podrediti sve institucije države. A jedina neosvojena institucija bio je - i ostao - Ustavni sud. Koji je pak spasio ovu vladu od sramoćenja na nekoliko referendumskih pitanja. Nijedna  vlada do sada, naime, nije „zaradila“ toliko referenduma zbog svoje politike. Kukuriku većina donosila je zakone prilagođene pojedincima - kao što su „Lex Komadina“, „Lex Perković“ i „Lex Čačić“. A ova je vlada doživjela fijasko i s objavom Registra branitelja! Najapsurdnija odluka vladajuće većine bila je osnivanje saborskog Istražnoga povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezanih uz ubojstvo Stjepana Đurekovića jer to povjerenstvo nikad nije osnovano.

Beaković: SDP-ov socijaldemokratski „poklon“ - visoke cijene grijanja!

SDP u 25 godina nije uspio riješiti pitanje riječkoga autobusnog kolodvora, ali su zato povećali cijene grijanja. Potpuni promašaj je potez župana Komadine nedavno na Rabu - na konvenciji SDP-a. Njegov, dakle, poziv na rušenje legitimne i legalno izabrane gradske vlasti!