Čelnik varaždinskoga županijskog HDZ-a Anđelko Stričak oštro je reagirao na interesno-partijsko ordiniranje SDP-a i HNS-a u Agenciji za razvoj Varaždinske županije (AZRA). Rezultat je više nego porazan - niz minusa u financijskim izvještajima!

Varaždinska županija. Da je SDP-ova koalicija postala istoznačnica za partijska uhljebljivanja i nerad/nered - odavno je već svima jasno. Planom 21 obmanuli su javnost, vlastitom nesposobnošću poharali gospodarstvo. Doveli ga na rub katastrofe! 

A kako to izgleda u praksi na lokalnoj razini, eklatantan je primjer Agencija za razvoj Varaždinske županija (AZRA). Umjesto ishodišta znanja i stručnosti, pokretača gospodarskih aktivnosti tog kraja, AZRA je mjesto sinekura za SDP-ove i HNS-ove nesposobne aparatčike. Od 25 zaposlenika, najmanje su troje njih članovi SDP-a, a najmanje 12 HNS-a. Antiprimjer menadžmenta!

Štetočinsko uhljebljivanje

Diletantski rad po partijskoj liniji zaposlenih u AZRA-i ponukao je čelnika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka - koji i inače dosljedno i argumentirano rastjeruje maglu Kukuriku obmana u ovom kraju! - na oštru, ali opravdanu, utemeljenu reakciju. U 2013. AZRA je radila na 45 projekata „teških“ čak 37,6 milijuna eura. I kakvu je korist imala županija, koja godišnje tu agenciju financira s 1,7 milijuna eura! 

- Da je u AZRA-i manje uhljebljenih, a više stručnjaka, bilo bi više uspješno provedenih projekata i tada ne bi bilo sporno to što je županija tako izdašno pomaže. No poražavajuće je da je na taj iznos nisu privukli novih 10, 20 ili 30 milijuna. Povukli su, naime, tek 24.131 euro! Tu nešto ne valja, a ne valja kadrovska politika! Bilo je važno uhljebiti stranačke ljude, koji, a to je sada vidljivo, nisu bili dorasli zadaći.

I bahati i bezobrazni

Ali, nisu se samo SDP i njihovi koalicijski partneri „drugarski“ rasporedili po agencijama, već i po samoj županiji. Treba li uopće sumnjati da je bilanca takvoga interesno-partijskog ordiniranja iskazani gubitak u financijskim izvještajima?! Stričak je izložio kako u stvarnosti izgleda takva „partijska pragmatičnost“:

- U županijskim tvrtkama, a i u samoj županiji unatrag nekoliko godina, nema nijedne osobe koja bi bila zaposlena, a da nije član HNS-a ili SDP-a. To je ne samo bahato, nego i bezobrazno, jer su se mogli potruditi da barem zaposle 2-3 stručne osobe koje znaju svoj posao. U tom slučaju, izvješća tvrtki i županije ne bi pokazivala toliki minus. Za takve negativne rezultate i stranačko uhljebljivanje nisu pak odgovorni zaposlenici, već njihovi šefovi, župan i dvojica dožupana.

Vijećnici HDZ-a najaktivniji

Spomenimo da je Stričak ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine, a nedavno su javnosti bili prezentirani statistički podaci o radu vijećnika. Dakako, najaktivniji i najredovitiji bili su HDZ-ovi. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/vijecnici-hdz-najaktivniji

Narodu se ne može dovijeka lagati i muljati, a da ovoj odnarođenoj vlasti polako dolazi kraj (i) u ovoj županiji, pokazali su rezultati prošlih euroizbora.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/presli-smo-30-posto-kukuriku-u-panici