Krapina. Grad korektne kohabitacije - HDZ-ov gradonačelnik, a Kukuriku većina u vijeću. Korektne - donedavno. Sve do dolaska buduće predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na „Tjedan kajkavske kulture“ i oduševljenja kojom su je dočekali Zagorci. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-cekam-josipovica-da-kaze-sto-j...

Nakon ovacija koje je HDZ-ova kandidatkinja doživjela u prepunoj dvorani na Festivalu kajkavskih popevki, naime, SDP-ov predsjednik krapinskoga gradskog vijeća Željko Pavić  zaprijetio je neizglasavanjem proračuna! 

Frustrirani Milanovićev kandidat

Razlog? Milanovićev kandidat Ivo Josipović u Krapini se nije mogao pohvaliti takvom dobrodošlicom. Građani su ga dočekali, blago rečeno, suzdržano. Mlako. Reakcije naroda očito su uznemirile Josipovića i njegove sve malobrojnije zagorske sljedbenike... S Pantovčaka je stigla direktiva - Ruši!

Stoga im je - onako uzbuđenima -krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović mirno, pristojno poručio:

 - Dočekao sam predsjednika Josipovića i bio uz njega kao dobar domaćin sve dok nije otišao iz Krapine. Ako je činjenica da je netko dobio glasniji pljesak razlog za izazivanje krize vlasti u Krapini, onda je to stvarno žalosno. Nevjerojatno je da je, unatoč dosadašnjoj korektnoj suradnji, pokrenutim EU projektima za koje je već prikupljena dokumentacija te se samo čeka otvaranje natječaja, pozitivnom poslovanju svih gradskih tvrtki, izuzetno uspješnom Festivalu… koalicija na čelu s Pavićem odlučila prekinuti suradnju.