Šibenik. U dupkom punoj dvorani Hotela Ivan (Solaris) jučer je održana mini klauzura HDZ-a za 9. izbornu jedinicu. Na mini klauzuri sudjelovalo je 400 članova stranke te predstavnici ostalih stranaka Domoljubne koalicije. Domaćini su bili voditelj Izbornog stožera za Šibensko-kninsku županiju Tomislav Vrdoljak i voditelj Izbornog stožera HDZ-a za 9. izbornu jedinicu Novica Ljubičić, a glavna tema bio je - gospodarski program. Okupljenima su se obratili direktorica kampanje (kninska gradonačelnica i članica Predsjedništva) Josipa Rimac, koordinator za 9. izbornu jedinicu (zadarski gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a) Božidar Kalmeta, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić te predsjednik šibenskog (gradskog) HDZ-a i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Donosimo njihove ključne poruke:

RIMAC: Zajedništvom do pobjede za bolju Hrvatsku!

HDZ ima svoj izborni i gospodarski program, a suština tog programa je Hrvatska. Onoliko koliko su jaka naša sela, Zagora i otoci, ratom stradala područja, jaka je i čitava Hrvatska. Pozivam članstvo da vjeruje svojim koordinatorima i njihovim zamjenicima koji imaju najveću odgovornost i najveći teret jer ne smiju pogriješiti. Važno je da stvorimo bolje uvjete za mlađe naraštaje, zaustavimo iseljavanje iz Hrvatske i da svaki djelić lijepe naše Domovine postane važan. Stoga apeliram na zajedništvo i jedinstvo!

KALMETA: Pobijedit ćemo dvotrećinskom većinom!

Domoljubna koalicija - predvođena HDZ-om - na parlamentarnim će izborima dobiti povjerenje građana koji znaju cijeniti rad i kazniti nerad. Ne želimo običnu pobjedu već dvotrećinsku većinu kako bi popravili štetu koju je prouzročila ova vlada.

KULUŠIĆ: Milanovićeva vlada opustošila je Hrvatsku!

Vlada koja se zadužila za 100 milijardi novoga duga i za čijeg mandata je 100.000 radno sposobnih mladih ljudi napustilo zemlju u potrazi za poslom te koja je 30 milijuna eura platila više nego li je povukla iz EU fondova, ne bi se smjela kandidirati na sljedećim izborima jer je opustošila Hrvatsku! Uvjeren sam da ćemo potvrdu naše politike dobiti na predstojećim parlamentarnim izborima! U programu će naglasak biti stavljen na najvažnija pitanja koja tište hrvatske građane: pokretanje gospodarstva i zapošljavanje, briga o najugroženijim skupinama društva te dostupna i kvalitetna zdravstvena skrb, pravna stabilnost, veće ulaganje u obrazovanje i očuvanje nacionalnih vrijednosti i identiteta.

PAUK: Nastavit ćemo pobjednički niz na izborima!

Zajedno s predsjednicima temeljnih ogranaka i članovima stranke pobijedili smo na svim izborima u gradu Šibeniku - lokalnim, EU izborima, predsjedničkim, a posebno na zadnjim izborima za vijeća mjesnih odbora i gradske četvrti.